MGK toplantısı sonrası bildiri: Dikkat çeken 'ekonomik tehditler' vurgusu

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası bildiri yayımlandı. Bildiride, 'ekonomik tehditler' vurgusu dikkat çekti.

MGK toplantısı sonrası bildiri: Dikkat çeken 'ekonomik tehditler' vurgusu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi.

Toplantı sonrası bir bildiri yayımlandı.

''EKONOMİK TEHDİTLER VURGUSU''

MGK’nın ardından yayımlanan bildiride, “Türkiye’nin inşa ettiği sağlam altyapı üzerinde, hedeflerine uygun şekilde yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı ekonomi politikalarını hayata geçirme sürecinde karşılaştığı ve karşılaşabileceği sınamalar ile tehditler değerlendirilmiştir” denildi.

Bildirinin satır başları ise şöyle:

''-Türkiye'nin çağrılarına rağmen PKK/YPG terör örgütlerine destek verenler uluslararası hukukun açıkça ihlali olan bu faaliyetleri bir an evvel sonlandırmalı.

-Cumhuriyetimizin 100. yılına her alanda olduğu gibi, iktisadi olarak da güçlü şekilde ulaşma kararlılığı teyit edilmiştir.

-Kuzeydeki komşularımız arasındaki anlaşmazlıkların, uluslararası hukuk ve toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde çözülmesinden yana olduğumuz belirtilmiştir."

-Ermenistanın kendisine uzatılan barış elini fırsat olarak değerlendirmesinin, ateşkese tam uymasının ve iş birliği içinde olmasının önem arz ettiği belirtilmiştir."

-Libyadaki seçimlerin hukuka uygun şekilde ve sükünet içinde gerçekleştirilebilmesi için tek taraflı adımlardan kaçınılması gerektiği belirtilmiştir."

Etiketler
Milli Güvenlik Kurulu Tehdit