Kadıköy metrosundaki bıçaklı saldırgan tutuklandı, ifadesini alan savcı ders verdi

Kadıköy- Tavşantepe metrosunda bir kadını bıçakla tehdit eden Emrah Yılmaz isimli saldırgan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Saldırganın ifadesini alan Cumhuriyet Savcısı Fatmagül Yörük'ün hakimliğe gönderdiği sevk yazısındaki ifadeleri dikkat çekti.

Kadıköy metrosundaki bıçaklı saldırgan tutuklandı, ifadesini alan savcı ders verdi

İstanbul'da Kadıköy-Tavşantepe metrosunda bir kadını elinde bıçakla tehdit eden Emrah Yılmaz isimli erkek, savcılıktaki ifadesinin ardından 'Silahla tehdit', 'Basit yaralamaya teşebbüs' ve 'Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' suçlarından tutuklandı. Saldırganın ifadesini alan Cumhuriyet Savcısı Fatmagül Yörük'ün hakimliğe gönderdiği sevk yazısında, "Sokaklar, metrolar, korku dolu değil; güven dolu olmalıdır" denildi.

Kadıköy-Tavşatepe metrosunda bir kadına bıçakla saldırdığı görüntülerle Türkiye'nin gündemine oturan Emrah Yılmaz isimli erkek, dün gece yarısı evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

20 ayrı suç kaydı olduğu öğrenilen Yılmaz ilk ifadesinde, "Kadını maskesini doğru takması için uyardım. Burnumda yara var takamam dedi. Tartıştık ben biraz sert çıkış yapmış olabilirim. Diğerleri de araya girince kendimi kaybettim. Çok fazla hatırlamıyorum" savunmasında bulundu.

SAVCILIĞIN SEVK YAZISINDAKİ İFADELER DİKKAT ÇEKTİ

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen saldırgan Cumhuriyet Savcısı Fatmagül Yörük'e ifade verdi. Saldırganın ifadesini alan Cumhuriyet Savcısı Fatmagül Yörük'ün hakimliğe gönderdiği sevk yazısında kullandığı ifadeler ise dikkat çekti.

Yazıda, "Şüphelinin savunmasız gördüğü müşteki kadınlara saldırıda kullanıldığı takdirde öldürücü olacağı neredeyse muhakkak bir kesici aletle tehdit ve yaralamaya teşebbüs eylemi şüphelinin işlediği suçun vahamet derecesini arttırmaktadır" denildi.

'TÜM KADINLARIN ÖZGÜRCE YAŞAMA HAKLARINA SALDIRIDIR'

Savcılığın sevk yazısında, "Şüphelinin eyleminin yalnızca tartıştığı müştekilere yönelik değil o anda trende ve platformda bulunan yolcuların, hatta tüm kadınların özgürce yaşama, sokakta bulunma ve hayatlarına devam etme haklarına saldırıdır" ifadeleri kullanıldı.

'KADINLARIN YAŞAM HAKKINA SAHİP ÇIKMAK TOPLUMUN ASLİ GÖREVİDİR'

Sevk yazısında, "Sokaklar, metrolar, korku dolu değil; güven dolu olmalıdır. Şiddet ise önce dilde başlar sonrasında eyleme döner. Olayda en çok dikkat çeken şeylerden biri de şüphelinin küfürleridir. Küfür, şiddettir. Şiddeti yasaları uygulayarak engelleyebiliriz. Kadınların yaşam hakkına sahip çıkmak ve kız çocuklarına güvenli bir gelecek bırakmak tüm toplumun asli görevidir. Bireylerin toplum yaşamının akışına duydukları güvenin örselenmesi ceza, adalet sistemi ve sosyal açıdan onarılması güç zararlara yol açacaktır. Bu değerlendirmeler ışığında şüphelinin 'Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' suçunu ihlal ettiği kanaatine ulaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

3 AYRI SUÇTAN DA TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

Suçun işlendiği yer, zaman dilimi, eylemin işleniş şekli ve suçta kullanılan alet bir bütün olarak değerlendirildiğinde kamera kayıtlarından da şüphelinin kararlığının gözetildiği vurgulandı. Savcı Yörük, şüphelinin 'Silahla tehdit', 'Basit yaralamaya teşebbüs' ve 'Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' suçlarından ayrı ayrı tutuklanmasını talep etti. Emrah Yılmaz, tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi.

SALDIRIYA UĞRAYAN KADIN YAŞADIKLARINI ANLATTI

Annesiyle yolculuk ederken Yılmaz'ın saldırısına uğrayan Senanur Damgacı ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Orada cilbabli bir hanımefendi oturuyordu. Maskesi buraya kadar kapalıydı, burnu hafif açıktaydı. İlk başta kadına o yüzden laf söyledi, söylenmeye başladı. Biz çok aldırış etmedik, müdahale etmedik bu duruma. Hemen karşı tarafımda oturuyordu. Kadının cildi yaraydı, dedi ki; ‘Cildim yara kusura bakmayın özür dilerim, maskeyi biraz indirmem gerekiyor, hava alması gerekiyor’ diye izah etmesine rağmen adam sataşmaya devam etti. Sonunda kadın çok mülayim olduğu için dedi ki ‘Ben bunu alırım’ herhalde kafasında. Sonra ayağa kalkıp bağırmaya, üstüne yürümeye, küfürler, ağır laflar söylemeye başladı. Sonrasında ben kadına bağıramayacağını, öyle laflar söyleyemeyeceğini söyledim. Sonrasında zaten bana saldırdı."

'ÖNLEM ALINMADIKÇA DEVAM EDECEKLER'

"Ben normalde kick boksçuyum bir şeylere güveniyordum ama herhangi bir malzemenin karşısında bir şey yapamayacağımı gördüm" diyen Damgacı, "Tamamen şans eseri kurtulduk. Birisi bununla ilgili önlem almadıkça bu sapıklar, dengesiz insanlar daha da artarak devam edecekler" diye konuştu.

Etiketler
Kadıköy Mahkeme Metro Savcı