Boğaziçi akademisyenlerinden öğrencilere destek: Tüm gençliği susturma çabası

Atanmmış rektörü protesto ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 52 öğrenciye destek veren Boğaziçi akademisyenleri, “Mücadeleden vazgeçmiyoruz” dedi.

Boğaziçi akademisyenlerinden öğrencilere destek: Tüm gençliği susturma çabası

Boğaziçi akademisyenleri, AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması sonucu başlayan rektör protestolarında haklarında dava açılan 52 öğrencinin ilk duruşması nedeniyle İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Akademisyenler, bugün ilk duruşması görülecek davanın 4 saat gecikmesine tepki gösterdi. Öğrencilerin anayasal haklarını kullandıklarının işaret eden akademisyenler, buna rağmen öğrencilerin cezalarla sindirilmeye çalışıldığını dikkati çekti.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen'in 51 gündür tutuklu olduğunu hatırlatan akademisyenler, şöyle dedi:

'BURADAKİ ÇABA TÜM ÜLKE GENÇLİĞİNİN SUSTURULMASIDIR'

"Bir kez daha bu dava ve tutuklamaları öğrencilerimizi korkutarak sindirme, temel hak ve özgürlüklerinden vazgeçmiş biat eden gençler haline getirme çabaları olarak gördüğümüzü ifade etmek isteriz. Buradaki çaba aslında sadece Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine değil, tüm ülke gençliğine dönük bir susturma çabasıdır. İfade özgürlüğünün olmadığı, temel hak ve özgürlüklere saygı duyulmayan üniversite kampüslerinde bilim ve bilgi üretilemez.

Bizler ne özgür ve özerk demokratik üniversite idealimizden, ne de ülkemizin gençlerinin geleceğinin elinden alınmasına karşı yürüttüğümüz mücadeleden vazgeçmiyoruz. Tüm toplumumuzu bizimle birlikte gençlerimizin geleceğine sahip çıkmaya, davalarının takipçisi olmaya çağırıyoruz."

Etiketler
Akademisyen Öğrenci