İl il 25 Kasım eylemleri: 'İsyanımız bitmedi, 25 Kasım'da hep birlikte sokaktayız'

"İsyanımız bitmedi, 25 Kasım'da hep birlikte sokaktayız" diyen kadınlar ve LGBTİ+'lar 25 Kasım'da Türkiye'nin çeşitli noktalarında sokağa çıkacak.

İl il 25 Kasım eylemleri: 'İsyanımız bitmedi, 25 Kasım'da hep birlikte sokaktayız'

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde Türkiye'nin birçok kentinde kadınlar; şiddete karşı bir arada olacak.

25 Kasım Platformu'ndan yapılan açıklamada; kadınlar ve LGTB İ+'ların maruz kaldığı şiddet ve ayrımcılığa dikkat çekilerek, "İsyanımız bitmedi, 25 Kasım'da hep birlikte sokaktayız" denildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

'BU ŞİDDET DÜZENİNE İTİRAZIMIZ VAR'

"Dayanışmamızla, yan yana omuza, el ele sokakları dolduracağız yine yeniden 25 Kasım'da...

İstanbul Sözleşmesi'nden ilk çekilen ülkede, Türkiye'de kadınlara, LGBTİ+'lara dönük saldırılar sürerken, mücadelemizde isyanımız da büyüyor. Erkek devlet şiddeti, başta göçmen kadınlara yönelik olmak üzere ırkçı saldırılar, tutuklu siyasi mahkumlara ve ziyaretçilerine çıplak arama ve şiddet, 6284'ü suistimal eden kayyum rektör, iktidara yakın isimlerin kadına şiddet failliklerinde cezasızlık, kaybedilen kadınlar, özellikle kadınları daha çok etkileyen gittikçe artan yoksulluk ve emek sömürüsü, LGBTİ+'lara dönük nefret söylemleri; bunlara karşılık ise hayatını savunan kadınlara cezalar, müebbet...

Bizim bu şiddet düzenine itirazımız var, umudumuz mücadelemizde, birbirimizde. İsyanımız bitmedi, 25 Kasım'da hep birlikte sokaktayız."

İl il 25 Kasım eylemleri: 'İsyanımız bitmedi, 25 Kasım'da hep birlikte sokaktayız' - Resim : 1

İL İL EYLEM PROGRAMLARI

İstanbul

19.30, Taksim Tünel

Ankara

18.30, Sakarya Meydanı

İzmir

19.00, Kıbrıs Şehitleri Caddesi - Alsancak

Adana

18.00, 5 Ocak Meydanı

Antalya

19.30, Kapalıyol Halk Bankası önü

Balıkesir, Ayvalık

17.00, Ayvalık Öğretmenevi önü

Bursa

19.00, Fomara Meydanı

Çanakkale

18.00, İskele Meydanı

Eskişehir

18.30, Espark AVM önü

Kocaeli

18.30, Cumhuriyet Parkı

Etiketler
Türkiye