Milli Eğitim Bakanlığı okul yapmak istedi, alan İlim Yayma Cemiyeti’ne verildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptırmak istediği okula ait alan 49 yıllığına İlim Yayma Cemiyeti'ne verildi. Vakfa tanınan ayrıcalık akıllara TÜGVA'yı getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı okul yapmak istedi, alan İlim Yayma Cemiyeti’ne verildi

GERÇEK GÜNDEM - FIRAT FISTIK / Milli Eğitim Bakanlığı, Başakşehir’deki bir bölgeye okul yapmak istedi.

Fakat söz konusu alan 49 yıllığına ücretsiz olarak İlim Yayma Cemiyeti’ne verildi. Vakıf, TÜGVA’ya benzer şekilde bölgeye yurt yapacak ve 49 yıl kullanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Başakşehir’de bulunan ve dini tesis alanı olarak kaydedilen bir parselin ihtiyaç gereği okul alanı olarak ayrılması ve bölgeye okul yapılmasını talep etti. Talep yazısında bölgede okul ihtiyacı olduğu Bakanlık tarafından kasım ayı başında açıkça belirtildi. Fakat aynı bölge için İlim Yayma Cemiyeti de başvuruda bulunmuş, alanın 49 yıllığına kendilerine kiralanarak yurt yapmayı talep etmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından söz konusu alan, okul yapılmak yerine yurt yapılmak için ücretsiz olarak 49 yıllığına İlim Yayma Cemiyeti’ne verildi.

TÜGVA İLE GÜNDEM OLMUŞTU

Vakıflara ücretsiz verilen taşınmazlar, bu vakıflardaki isimlerin kamu kurumlarına atanması, torpil ve kayırma gündemden düşmüyor. En son TÜGVA belgelerinde görüldüğü üzere vakıflardaki birçok isim Bakanlık ve AKP’li belediyelerde üst mevkilere getirilmiş, birçok ilde ücretsiz olarak yurt binaları vakfa verilmişti. Aynı durumun İlim Yayma Cemiyeti için de geçerli olduğu anlaşılıyor.

53 ilde İlim Yayma Cemiyeti’ne bağlı, benzer şekilde kamu kurumlarından 49 yıllığına bedelsiz olarak alınan en az 128 özel öğrenci yurdu bulunuyor. AKP döneminde İBB iştiraki KİPTAŞ’ın, İlim Yayma Cemiyeti’nin Çamlıca’daki yurt binasını bitirmek için 2 milyon 750 bin TL harcadığı açığa çıkmıştı.

YÖNETİM KURULU'NDA ÇOK SAYIDA AKP'Lİ İSİM VAR

İlim Yayma Cemiyeti’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Tülün, AKP İstanbul teşkilatının kurucuları arasında yer alıyor. İlim Yayma Cemiyeti’nin yönetiminde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AKP Rize Milletvekili İsrafil Kışla ile birlikte çok sayıda AKP’li yer alıyor.

Yönetim kurulundaki Sıddık Eraslan, eski AKP Belediye Başkanı. Yönetim kurulundaki Akif Gürdoğan da Numan Kurtulmuş’un yanında siyasette ismini duyuran, Has Parti’nin ardından Kurtulmuş ile birlikte AKP’ye geçen isimlerden. Salih Çil’in ismi TÜGVA ifşalarında TÜGVA’nın eski yöneticisi olarak duyulmuştu. Çil, İlim Yayma Cemiyeti’nde de denetim kurulu yedek üyesi.

Etiketler
İlim Yayma Cemiyeti Okul TÜGVA Milli Eğitim Bakanlığı