Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Squid Game kartlarını doğruladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, gençlere “Squid Game” temalı kartlar dağıttığını doğruladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Squid Game kartlarını doğruladı

Sosyal medyaya düşen konu hakkında Medyascope’a konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Akılcı Şehircilik ve İnovasyon Şube Müdürü Osman Ali Polat, kartların belediye tarafından dağıtıldığını doğrularken, şu ana kadar toplam 2 bin adet kart dağıtıldığını ve amacın popüler bir dizi vasıtasıyla gençlerin ilgisini çekerek, verdikleri çeşitli eğitimlerden haberdar etmek olduğunu söyledi.

“Çok izlenen bir diziyi kullanarak gençlere erişmek, başkanın PR’ını yapmak ve belediyenin tanıtımı için organize ettik”

Polat, kartların hazırlanma amacını şöyle anlattı: “Güncelliği yakalamak adına gençler arasında çok izlenen ve güzel etkileşim alan diziyi kullanarak gençlere erişmek, grafik, girişimcilik ve teknoloji konularında verdiğimiz eğitimleri tanıtmak, başkanın PR’ını yapmak ve belediyenin tanıtımı için organize ettik.”

“Bazılarının yüzünde tebessüm vardı, bazıları ise ne olduğunu anlamadı”

Kartlardan 2 bin adet dağıtıldığını ve belediyenin organize ettiği bir konser çıkışında gençlere elden verildiğini belirten Polat, bazı gençlerin tebessümle karşıladığını, bazılarının ise ne olduğunu anlamadığını aktardı. Polat, gençlerin tanıtım kampanyalarına olumlu tepki verdiğini de söyledi.

“‘Sıkılıyorum, daralıyorum, ne yapmam lazım’ diyenler oluyor”

Osman Ali Polat, kartlar dağıtıldıktan sonra kendilerine gelen tepkileri anlatırken “‘Sıkılıyorum, daralıyorum, ne yapmam lazım’ diyenler oluyor. Bazen, başkanımız da onlarla iletişime geçiyor, bir yerlerde oturup sohbet ediyoruz. Yapabileceğimiz ne varsa yapıyoruz. Gençler de bu çalışmadan memnun. Mümkün olduğunca fazla insana ulaşmak istiyoruz. Bizim eğitimimiz var. Filmde de maddi sıkıntıları olan, çaresizlik içinde olan insanlar tehlikeli bir oyuna zorlanıyor. Biz de gençlerin yaşadığı sıkıntıları beraber aşabileceğimizi göstermek istedik. Bizim şubemizde teknoloji, oyun tasarımı ve grafik tasarımları gibi ücretsiz eğitimler veriyoruz” diye konuştu.

Etiketler
Şanlıurfa