Vali TÜGVA’ya zorluk çıkardı, devreye Mustafa Varank girdi!

Kadrolaşma listeleri iddiaları ile tartışma konusu olan TÜGVA’dan yeni belgeler sızdı. Belgelerde yer alan bilgilere göre, yer tahsisi konusunda vakfa zorluk çıkaran vali için devreye şimdiki Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank girdi.

Vali TÜGVA’ya zorluk çıkardı, devreye Mustafa Varank girdi!

SERHAT YILMAZ / GERÇEK GÜNDEM

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'ın mütevelli heyetinde bulunduğu TÜGVA’dan 2016-2017 yıllarına ait yeni belgeler sızdı. Yeni belgelerle ortaya çıkan skandalların ise önü arkası kesilmiyor.

Pelikancı Selman Söğüt’e bağlanan maaş ve yer tahsisi konusunda zorluk çıkaran vali yardımcısının fişlenmesi gibi birçok usulsüz işlemlerin yer aldığı belgelerde, Mustafa Varank ayrıntısı dikkat çekti.

SPOR BAKANI’NDAN TÜGVA’YA KÜLLİYE SÖZÜ

Sızdırılan belgelerde yer alan bilgilere göre, dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TÜGVA’ya Diyarbakır’da bir ‘Gençlik Külliyesi’ yapımı için söz verdi.

HAZİNE ARAZİSİNİ SEÇTİLER

Kılıç’tan külliye sözünü alan TÜGVA, yer arayışına girişti.

TÜGVA, Gençlik Külliyesi için 3 farklı nokta belirledi. Söz konusu belgelerde, 3 noktanın analizi yapılırken; tahsis konusunda atılması gereken adımlar da belirtildi.
Ancak belirlenen noktalar arasında Hazine arazisi içerisinde yer alan arazi dikkat çekti.

Belgelerde söz konusu arazi için şu ifadeler kullanıldı: "75M yol civarında yer almaktadır. İmar planında hazine arazisi olarak geçmektedir. Bu büyük bir yer olup buranın küçük bir kısmı yapım için yetmektedir."

Arazinin vakfa tahsisi için ise şu çözüm önerileri sıralandı:

"Bu yer imarda mera arazisi olarak geçmektedir. Öncelikle bu yerin küçük bir kısmının valilik bünyesinde kurulan komisyon tarafından mera vasfının kaldırılması gerekmektedir. İstenilen yerin mera vasfından çıkarılması neticesinde;

1. Bu yer vakfımıza tahsis edilebilir ve bakanlık tarafından külliye inşa edilebilir.
2. Bu yer GSB’ye tahsisi yapılıp külliye inşa edildikten sonra vakfımıza tahsisi yapılabilir.
3. Bu yer hazine arazisi olup il valisi Hüseyin Aksoy’un ve bakanlığın talimatıyla vakfımıza tahsisi yapılabilir."

‘’VALİ, VAKFIMIZA DESTEK OLMAMIŞTIR’’

Söz konusu arazinin tahsisi için adımlar atmayan çalışan vakıf, hazırladıkları raporda dönemin Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy hakkında ifadelere de yer verdi.
Aksoy’un TÜGVA’ya destek olmadığı hatta vakfın görüşme taleplerini bile reddetti belirtilirken; Dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin TÜGVA’nın il binası için Aksoy’a talimat vermesine rağmen herhangi bir adım atmadığı belirtildi.

DEVREYE MUSTAFA VARANK GİRDİ

Tüfenkçi’nin talimatını yerine getirmeyen Aksoy için bu kez şuan ki Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank girdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti sırasında Aksoy ile görüşen Varank, TÜGVA’ya yardımcı olması talimatın da bulundu. Ancak Varank’ın da girişimleri sonuçsuz kaldı.

‘’VALİ BİLGİLENDİRİLMEDEN BAKANLIK ÜZERİNDEN ÇÖZÜLSÜN’’

Üst düzey AKP’li isimlerin devreye girmesine rağmen çözülemeyen arazi tahsisi için TÜGVA son çare olarak tahsisin bakanlık üzerinden yapılmasını istedi.

Söz konusu istek belgelerde, "Bundan sonrada destek olacağı pek düşünülmemektedir. Hatta mümkünse kendisini bilgilendirilmeden bakanlık üzerinden çözülmesi daha uygun olacağı müzakere edilmektedir, zira olacak işi bozması ihtimali söz konusudur" ifadeleri ile yer aldı.

SONUÇSUZ KALDI

2016-2017 yılında atılan TÜGVA’nın Diyarbakır’da Gençlik Külliyesi adımlarının sonuçsuz kaldığı da belirtmek gerekiyor.

Etiketler
TÜGVA Mustafa Varank Kadro Teknoloji