TÜGVA belgelerinde 'fişleme': Vali yardımcısı rahatsız etti, görevden uzaklaştırıldı

Kadrolaşma listeleri iddiaları ile tartışma konusu olan TÜGVA’dan yeni belgeler sızdı. belgelerde ‘fişlenen’ vali yardımcısının görevden uzaklaştırılması, söz konusu işlemin vakıf tarafından mı yapıldığı sorusunu akıllara getirdi.

TÜGVA belgelerinde 'fişleme': Vali yardımcısı rahatsız etti, görevden uzaklaştırıldı

GERÇEK GÜNDEM - SERHAT YILMAZ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'ın mütevelli heyetinde bulunduğu TÜGVA’da skandallar bitmiyor.

Son olarak kadrolaşma iddiaları ile gündeme gelen vakıftan 2016-2017 yıllarına ait yeni belgeler sızdı.

Yer tahsislerindeki usulsüzlükler, para aktarma ve fişleme gibi birçok skandalın ortaya çıktığı belgelerde, bir vali yardımcısı ile ilgili yazılan rapor dikkat çekti.

VALİ’DEN TAM DESTEK

Bitlis’te kendilerine yer tahsis edilmesini isteyen TÜGVA, Bitlis Valisi Ahmet Çınar ile görüşüyor.

Dönemim Valisi Çınar, Bitlis Merkez , Tatvan ve Güroymak ilçelerinin kesişim noktasında olan Bölge Trafik Denetleme noktasındaki bir arazinin vakfa tahsis edilebileceğini ifade ederek; vakıf yetkililerini dönemin vali yardımcısı Salih Altun’a yönlendiriyor.

‘’SÖYLEDİĞİ BAZI ŞEYLER BİZDE RAHATSIZLIK UYANDIRDI’’

‘Bitlis Çözüm Raporu’ başlıklı belgede, vakıf yetkililerinin Altun ile yaptıkları görüşmenin ayrıntıları yer alıyor.

Belgede, Altun’un sarf ettiği sözlerden yetkililerin rahatsız olduğu, ‘’Kendilerini ilk ziyaretimizde dar vakitte görüşmemizden dolayı detaylı bir görüşme yapamadık fakat bu görüşmede Salih beyin söylediği bazı şeyler bizde rahatsızlık uyandırdı’’ ifadeleri ile aktarılıyor.

VALİ YARDIMCISINI ABİLERE ŞİKAYET ETTİLER

Görüşmenin ayrıntılarına yer verilen belgede, vali yardımcısı Altun’un TÜGVA yöneticilerine ilişkin ‘iktidara sırtını dayamış, zengin kibirli kişiler’ ifadelerini kullandığı ve bu kişilerin amacının gerçekte İslam’a hizmet olmadığını söylediği de belirtiliyor.

VALİ OLMADI ARAYA BELEDİYE BAŞKANI GİRDİ

Altun’un bu sözlerine yeterli sertlik cevap veremediklerini söyleyen yetkililer, konuyu Ahlat Belediye Başkanı’na taşıyor.

Belediye başkanı da Altun ile görüşerek; vakfa yardımcı olmasını istiyor.

Belediye başkanının araya girmesi sonrası vakıf yetkilileri, Altun ile bir görüşme daha gerçekleştiriyor.

Görüşme sonucunda ise istenilen arazi TÜGVA’ya tahsis ediliyor.

TÜGVA’YA PARALEL ÖRGÜT YAPILANMASI DEMİŞ

İkinci görüşmede ise Salih Altun’un TÜRGEV, Ensar Vakfı, TÜGVA ve İlim Yayma Cemiyeti için ‘Paralel terör örgütü gibi yapılanıyorsun. Sonunuz onlar gibi olacak’ dediği de aktarılıyor.

‘’DEVLETİMİZ ELBETTE HER İSTEĞİMİZİ…’’

Belgenin sonunda ise Altun’un söz ve davranışları için şu ifadeler kullanılıyor: ‘’Bizlere hatırlı dostlarının hürmetine yardımcı olacağını fakat vakfımıza ‘’kıl’’ olduğunu açık açık söyledi. Devletimiz elbette bizlerin her talebine olumlu cevap vermek zorunda değildir. Fakat Salih Bey’in yanında misafirleri varken tavrı tutumu bizleri rencide etmiş , vakfımıza ve şahsımıza gösterdiği tutumu sizlerin takdirine bırakıyorum.’’

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Bitlis Vali Yardımcılığı görevini yürüten Altun, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin hemen ardından 18 Temmuz’da İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılıyor.

Altun, anayasal düzeni yıkmaya yönelik eylemler içerisinde bulunabileceği iddiasıyla görevden alınıyor.

2017'DE GÖREVİNE DÖNDÜ

TÜGVA’nın genel merkeze şikayet etmesi sonucu 15 Temmuz Darbesi’nden hemen sonra görevden uzaklaştırılan Altun'a görevi 2017 yılında iade ediliyor.

Etiketler
Kadro TÜGVA Vakıf