Hâkim ve savcı atamalarında torpil yapıldığı iddia edilen TÜGVA, iddiaların yargıya taşınmasını istedi

Hâkim, savcı, polis gibi devlet kurumlarının atamalarında üyelerine torpil yapıldığı iddia edilen TÜGVA'dan yapılan açıklamada, yargı yolu işaret edildi.

Hâkim ve savcı atamalarında torpil yapıldığı iddia edilen TÜGVA, iddiaların yargıya taşınmasını istedi

Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) ait olduğu iddia edilen 'kadrolaşma' belgelerine ilişkin açıklama yapan vakıf, iddiaların 'kara propaganda' olduğunu savundu.

Açıklamada, TÜGVA'nın, genel merkez ve il-ilçe yöneticilerinin gönüllülük esasıyla gençlere karşılıksız hizmet ettiği, işi, gücü, mesleği olan kişilerin bulunduğu görünür, şeffaf ve güzide bir kuruluş olduğu öne sürüldü.

İddiaları araştıran gazeteci ve siyasetçileri de hedef alan TÜGVA, "Yurt dışındaki etki ajanları ve yurt içindeki gazeteciler, bazı siyasiler bu durumu kara propaganda malzemesi yapmak yerine, eğer bir sorun olarak görüyorlarsa kendilerine hodri meydan diyoruz, bu iddialarını yargıya taşımalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İDDİALARA 'KARA PROPAGANDA' DENİLDİ

TÜGVA'dan yapılan yeni açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bir kişinin özel sektörde ya da kamuda çalışması yasal olarak vakıf yöneticisi veya üyesi olmasına engel değildir. Bu şeffaf ve yalın gerçeğe rağmen vakıf yöneticilerimizin meslekleri ve çalıştıkları yerler üzerinden hedef alınması, haklarında iftira atılması sadece kara propagandadır. Mesleklerini yaparken vakıf çalışmalarında gönüllü olarak çalışmaları takdir edilesi bir durum olması gereken yöneticilerimizin mesleklerine vakıf aracılığı ile kavuşmuş gibi gösterilmesi kara propagandadır, bu kara propagandayı asla kabul etmiyoruz.

Yurt dışındaki etki ajanları ve yurt içindeki gazeteciler, bazı siyasiler bu durumu kara propaganda malzemesi yapmak yerine, eğer bir sorun olarak görüyorlarsa kendilerine hodri meydan diyoruz, bu iddialarını yargıya taşımalarını bekliyoruz. Sosyal medyadan iftira atarak, yalan söyleyerek, tehdit ederek, hedef göstererek bizleri yıldıramayacaklarını açık bir şekilde ilan ediyoruz."

Etiketler
Polis Savcı TÜGVA