İstanbul'daki tramvay kazasının görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul'da tramvay yoluna giren panelvan araçla tramvay çarpıştı. Kazanın görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaza İstanbul'da Zeytinburnu Seyit Nizam Caddesi üzerinde bulunan Akşamsettin-Mithatpaşa tramvay durakları arasında saat 13.15 sıralarında meydana geldi.

İddiaya göre 34 BSF 272 plakalı panelvan minibüsün sürücüsü Mustafa Sönmez, G/8'inci Sokak'tan Seyit Nizam Caddesi'ne girmek istediği sırada, Akşemsettin Durağı'ndan Mithatpaşa Durağı'na seyir halindeki tramvay ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle tramvayın camları kırılırken, minibüs ise tramvay hattına elektrik sağlayan direklere çarptı.

Kaza sonucu minibüs kullanılamaz hale gelirken, tramvayda maddi hasar oluştu. Olay yerine, birçok itfaiye, polis ve sağlık ekibi çağırıldı. Olayda ölen yada yaralanan olmazken, kazaya karışan araç çekiciyle olay yerinden kaldırıldıktan sonra, maddi hasarlı tramvay Metro AŞ.'ye ait garaja çekildi. Kaza nedeniyle bir süre, T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay hattında seferler, Kabataş-Akşemsettin ve Bağcılar-Zeytinburnu istasyonları arasında yapıldı. Kazaya karışan tramvayın ve panelvan minibüsün olay yerinde kaldırılmasının ardından seferler normale döndü.

"BURADA HEP YAŞANIYOR BU KAZALAR"

Panelvan minibüs sürücüsü Mustafa Sönmez, "Üsteki yoldan girdim. Girişi olmayan yol değil burası. Bu yola girdiğimde, tramvay hızlı geliyordu. Işıklarda durmamak için sanırım. Geldi çarptı bize. Burada hep yaşanıyor bu kazalar" dedi.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Tramvay ve panelvan minibüsün kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, sokak üzerinde ilerleyen panelvan minibüsün caddeye çıktığı sırada tramvayla çarpıştığı görülüyor. (DHA)

Etiketler
İstanbul