Fatih Altaylı: Geziyi İmamoğlu düzenlemiş olsa, Özkök bu kadar rahat halay çekebilir miydi?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, gazeteciler İsmail Saymaz ve Ertuğrul Özkök'ün halay çektiği gezinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından düzenlenmediğini vurguladı.

Fatih Altaylı: Geziyi İmamoğlu düzenlemiş olsa, Özkök bu kadar rahat halay çekebilir miydi?

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, İsmail Saymaz ve Ertuğrul Özkök’ün Diyarbakır’da halay çektiği videoyla ilgili olarak değerlendirmede bulundu.

"Yakası bağrı açık, terli gömlekli İsmail Saymaz ile slim fit kesim, tüm düğmeleri ilikli kruvaze takım elbiseli ve sımsıkı bağlı kravatı ile Ertuğrul Özkök’ün damga vurduğu ve necip Türk matbuatının kalabalık kadrosuna, İstanbul sosyetesinin bir bölümünün kollar omuzda halay çektiği görüntüler" ifadesini kullanan Altaylı, şöyle devam etti:

"Görüntüleri yayına veren ise bir başka İsmail, İsmail Küçükkaya oldu. Ve bu görüntüler Küçükkaya’ın 'Adam kazandı' paylaşımı kadar gürültü koparmasa da iktidar kanadında epey bir tepkiye neden oldu.

Özellikle de iktidar yanlılarında. Fatura hemen Ekrem İmamoğlu’na kesildi ve geziyi tertipleyenin Ekrem İmamoğlu olması üzerinden yorumlar yapıldı.

Oysa bu gezinin İmamoğlu ile falan alakası yok. Geziyi İmamoğlu düzenlemiş olsa, Özkök orada bu kadar rahat halay çekebilir miydi sizce!

Böylesine beş benzemez ya da belki de beş benzer kadroyu toplayıp Diyarbakır’a götürme başarısı da, kendini beyaz zanneden Türkler ile kendini beyazlaştırmaya çalışan Türkleri bir halay ekibinde bir araya getirme onuru da sanatçı Ahmet Güneştekin’e ait.

Güneştekin bunu sıklıkla ve çok iyi biçimde yapıyor. Başlangıçta İstanbul sosyetesinin burun kıvırdığı Güneştekin, yıllar içinde bu kadroyu kendine bağlamayı başardı."

Etiketler
İsmail Saymaz Ekrem İmamoğlu Fatih Altaylı Habertürk