CHP'li Tanrıkulu, Türkiye'nin sefalet endeksini açıkladı: Neredeyse Afrika ülkelerinin bile gerisindeyiz

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ülkelerine yönelik ziyaretini hatırlatarak, Türkiye'nin sefalet endeksinde neredeyse bu ülkelerden bile geride olduğunu söyledi.

CHP'li Tanrıkulu, Türkiye'nin sefalet endeksini açıkladı: Neredeyse Afrika ülkelerinin bile gerisindeyiz

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’deki ekonomik tabloyu değerlendirerek Türkiye’nin sefalet endeksindeAvrupa sonuncusu olduğunu belirtti. Romanya, Polonya gibi kimi Avrupa ülkelerinin daha önce Türkiye'nin gerisinde olduğunu hatırlatan Tanrıkulu, "Hepsi bizi geçtiler" dedi.

'İNSANLARIMIZ SEFALET İÇERİSİNDE YAŞIYORLAR'

Türkiye'nin, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyarette bulunduğu Afrika ülkelerinin bile neredeyse gerisinde olduğunu belirten Tanrıkulu şunları söyledi:

"Sefalet endeksi; bakın, Avrupa'da sonuncuyuz ya! İnsanlarımız sefil, sefalet içinde yaşıyorlar. Bakın birçok Avrupa ülkesi var, Türkiye'nin çok gerisindeydi. Romanya gibi, Polonya gibi, geçmişte. Yanı başımızda Bulgaristan gibi. Hepsi bizi geçtiler. Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında bakın en dipte ve dünyada 156 ülke arasında 21. sırada. Birçok Afrika ülkesinin gerisindeyiz. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı işte gitti, 3 ülkeyi dolaşacak. Onlar da bizim ilerimizde neredeyse yani. Böyle bir tablo var.

Milyonlarca insanımız açlık sınırının altında yaşıyor. Yine milyonlarca insanımız yoksulluk sınırı altında yaşıyor.

'TÜRK LİRASI İKİ KATTAN FAZLA DEĞER KAYBETTİ'

Başkanlık döneminde Türk lirası, neredeyse 2 kattan daha fazla değer kaybetti dolar karşısında. Böyle bir dönem yaşanmamış, bakın yaşanmamış. Merkez Bankası’na müdahale, oraya müdahale, bağımsız hiçbir kurum kalmamış. Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetim yapmakla görevli olan Sayıştay, her gün görevleri budanıyor, siyasi atamalar yapılıyor oralara ve böyle berbat bir tablo ile karşı karşıyayız, maalesef.”

Etiketler
İstanbul Milletvekili Türkiye Sezgin Tanrıkulu