Savunma Sanayii Başkanı Demir'den F-16 açıklaması: Türkiye çaresiz değil

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ABD'nin F-16 teklifiyle ilgili olarak "Türkiye çaresiz değil, bizim hep söylediğimiz şu; bir ürün insan yapımıysa yaparız. Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz" dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Demir'den F-16 açıklaması: Türkiye çaresiz değil

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

F-35'lerle ilgili konuşan Demir, "Mutabakat zaptında Türkiye'yi çıkaramadıklarını görünce ABD kendisi tek taraflı çekildi" dedi.

Türkiye'nin ödediği 1 milyar 400 bin dolar ücretin yarısının ortaklık için olduğunu hatırlatan Demir, şunları kaydetti:

"ABD'nin yönetim tarafından şöyle bir konu gündeme getirildi. Türkiye'nin hava kuvvetleri ihtiyaçlarının giderilmesi için yeni nesil F-16'lar ile karşılanabilir mi diye. İhtiyaçlarımız gidermek açısından hiçbir defteri kapatmıyoruz. ABD'nin baskı yaptığı doğru. Bir psikolojik meseleden başka bir şey değil. Türkiye NATO'da bir müttefik olarak çeşitli faaliyetlere katılıyor. Bir meseleden bu kadar kavga çıkarmak ne kadar doğru bilemiyorum."

'F-35 OLSAYDI İYİ OLURDU'

Demir, ABD'den gelen F-16 teklifiyle ilgili olarak da "Karşılıklı görüşmelerde ortaya gelen bir konu. Biz buradaki hakkımızı takip edeceğiz diye söylemiştik. Türkiye çaresiz değil, bizim hep söylediğimiz şu; Bir ürün insan yapımıysa yaparız. Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz" ifadesini kullandı. Savunma Sanayii Başkanı , bu konudaki sözlerini şöyle noktaladı:

"F-35 olsaydı iyi olurdu, program ortaklığındaki konular için. Bizim opsiyonlarımız açık. Bir zaafiyet oluşmaması için elimizden geleni yapacağız. Türkiye hiçbir zaman mecbur değil. Bunun altını çizmek istiyorum."

Etiketler
Türkiye