İstanbul Barosu'nda seçim maratonu başladı

İstanbul Barosu'nunn pandemi nedeniyle iptal edilen Genel Kurul seçimleri bugün ve yarın gerçekleştirilecek.

İstanbul Barosu'nda seçim maratonu başladı

Dünyanın en büyük barosu olan İstanbul Barosu'nda seçim maratonu başladı. Bugün ve yarın Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek seçimlerde 7 grubun başkan adayı yarışacak. Başkanlık için oy verme işlemi yarın yapılacak.

Pandemi nedeniyle ertelenen Genel Kurul seçimlerinde sona gelindi. Yaklaşık 53 bin avukatın oy kullanacağı Genel Kurul'da Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı ve halen başkan olan Mehmet Durakoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 grubun başkan adayı yarışacak.

İstanbul Barosu'nda seçim maratonu başladı - Resim : 1

DURAKOĞLU: DAHA İLERİSİ İÇİN ÇABALAYACAĞIZ

Seçimler öncesi Gerçek Gündem'e konuşan Durakoğlu, "Biz yıllardır adalet mücadelesi verdik, bunlara devam edeceğiz. Şimdi bir de bunun yanına demokrasi mücadelesini eklemek zorundayız. Geçmişte nasıl sandıklara sahip çıktıysak, İstanbul Barosu’nun önünde İstanbul seçimleriyle ilgili nöbet tuttuysak bunları yapmaya devam edeceğiz. Daha ilerisine vardırmayı çabalayacağız" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu yönelik de eleştirilerde bulunan Durakoğlu, "Çoklu baro sisteminin de, değiştirilen delege sisteminin de tümüyle Metin Feyzioğlu tarafından hazırlanmış bir önerge olduğundan eminim" diye konuştu.

Avukatlar, sabah saatlerinden itbaren Haliç Kongre Merkezi'nde gelmeye başladı.

İstanbul Barosu'nda seçim maratonu başladı - Resim : 3

Bugün, mevcut başkan Mehmet Durakoğlu'nun konuşma yapması bekleniyor.

İstanbul Barosu'nda seçim maratonu başladı - Resim : 4

Seçimlere girecek gruplar ve başkan adayları şöyle:

İstanbul Barosu Başkanlığı için Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Mehmet Durakoğlu, Önce İlke Yeniden Yükseliş Hareketi'nden Hasan Kılıç, Avukat Hakları Grubu'ndan Gökhan Ahi, Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Ata Yazıcıoğlu, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Kaptan Yılmaz, Bağımsız Avukatlar Grubu'ndan İshak Şadi Çarsancaklı, ve Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu'ndan Sezin Uçar.

Etiketler
İstanbul Seçim