Eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya Türkiye'ye giriş yasağı mı geldi?

Habertürk Gazetesi yazarı Kübra Par, Ankara'daki yetkili isimlerin söz konusu iddiayı yalanladığını söyledi.

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya Türkiye'ye giriş yasağı mı geldi?

Kıbrıs’ta yayın yapan Avrupa Gazetesi, aralarında eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da olduğu 42 aydın, yazar ve siyasetçiye Türkiye’ye giriş yasağı getirildiğini iddia etti.

Habertürk Gazetesi yazarı Kübra Par, söz konusu iddiayı Ankara'daki kaynaklarıyla görüştüğünü ve iddianın yalanlandığını söyledi. Par, "Akıncı’ya yasak kondu mu?" başlıklı yazısında, "Yetkililerden bir açıklama gelmeyince dün akşam konuyu Ankara'daki kaynaklara sordum. Haberin tamamen uydurma olduğunu açıkladılar" ifadelerini kullandı.

Par'ın yazısından ilgili bölüm şöyle oldu:

"... İki taraf arasında politik düzeyde bir mesafe olduğu doğru ancak ortada Akıncı’yı 'Türkiye düşmanı' ilan edecek, ülkeye girişini yasaklayacak bir kriz yoktu.

Haberde bir hata olması kuvvetle muhtemeldi çünkü kararın geçen yıl eylül ayında oluşturulduğu iddia ediliyordu. Oysa Kıbrıs’taki son Cumhurbaşkanlığı seçimi Ekim 2020’de yapılmıştı. Kimin seçileceği dahi belli değilken görevdeki Cumhurbaşkanı’na Türkiye'ye giriş yasağı konmuş olamazdı.

Mustafa Akıncı’ya yakın kaynaklar, haberi gördüklerini ancak henüz kendilerine ulaşan bir bilginin olmadığını söylüyordu.

Yetkililerden bir açıklama gelmeyince dün akşam konuyu Ankara'daki kaynaklara sordum. Haberin tamamen uydurma olduğunu açıkladılar.

Avrupa Gazetesi böyle bir haberi nasıl yaptı bilemiyorum. Sonuç itibarıyla tehlikeli bir suçludan veya teröristten değil Kıbrıs halkına hizmet etmiş bir eski Cumhurbaşkanı’ndan söz ediyoruz.

Netanyahu veya Sisi’ye bile ülkeye giriş yasağı koymayan Türkiye, Akıncı’yı neden listeye alsın ki.."

Etiketler
KKTC Ankara Habertürk Türkiye