Polis, Cumartesi Anneleri için Galatasaray Meydanı'nı abluka altına aldı: CHP’den pankartlı tepki!

CHP Beyoğlu İlçe Örgütü, Galatasaray Meydanı’nın Cumartesi Anneleri’nin oturma eylemine kapatılmasını, parti binasına asılan pankartla protesto etti.

Polis, Cumartesi Anneleri için Galatasaray Meydanı'nı abluka altına aldı: CHP’den pankartlı tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyoğlu İlçe Örgütü, 161 haftadır adalet taleplerini dile getirdikleri Galatasaray Meydanı’na giremeyen Cumartesi Anneleri’ne pankartla destek verdi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Galatasaray Meydanı’nın tam karşısında bulunan parti binasına asılan pankartta "Hakikat ve Adalet eşinde Olan Cumartesi Annelerinin Yanındayız" denildi. CHP Beyoğlu İlçe Örgütü, ayrıca parti binasından Ahmet Kaya'nın "Beni Bul Anne" şarkısını çaldı.

161 HAFTADIR MEYDAN KAPALI

Galatasaray Meydanı'nda her cumartesi kayıpları bulmak için oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri'ne 25 Ağustos 2018’de polisler tarafından biber gazı ve plastik mermiyle müdahale edilmişti.

700’üncü haftadaki bu müdahalenin ardından meydan polis bariyerleriyle çevrildi ve bir daha eylem yapılmasına izin verilmedi. 21 Eylül gecesi polis bariyerleri kaldırıldı, ancak dün yeniden polisler meydanı bariyerlerle kapattı.

Etiketler
Beyoğlu Galatasaray Cumartesi Anneleri Polis