Sel felaketinde acı bekleyiş! Kayıplar denizde aranıyor

Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketinde haber alınamayan vatandaşlar dalgıç polisler ve botlarla denizde aranıyor.

Sel felaketinde acı bekleyiş! Kayıplar denizde aranıyor

Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketinde en az 82 yurttaş hayatını kaybederken 16 kişinin ise kayıp olduğu belirtiyor.

AFAD'ın açıkladığı verilere göre, sel felaketinde Kastamonu'da 71, Sinop'ta 10, Bartın'da 1 kişi olmak üzere toplam 82 kişi yaşamını yitirdi. 30’dan fazla kişinin cansız bedenine ulaşılan Karadeniz’de kayıp yurttaşların da bulunması için arama çalışmaları devam ediyor.

Sinop’un Ayancık ilçesinde 10 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde, kayıp kişiler için arama çalışmaları sürüyor.

21 dalgıç polis, botlarla denizde arama yapıyor. Kentte, 11 Ağustos’ta, 24 saatte metrekareye düşen 240 kilogram yağışın ardından sel ve heyelanlar meydana geldi, 10 kişi hayatını kaybetti. Debisi yükselen Ayancık Çayı, ilçe merkezine taştı, cadde ve sokaklar nehre döndü. İlçede selin izlerinin silinmesi için temizlik ve onarım çalışmaları devam ederken, kayıp vatandaşlar da aranıyor.

Sel bölgesine sevk edilen 21 dalgıç polis, arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sinop'ta 3 bölgede görev yapan dalgıç polisler, Ayancık Limanı’nda dönüşümlü olarak arama faaliyetlerinde bulunuyor.

DERE 350 METREYE KADAR YAYILDI

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezi (UHUZAM), Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketinin yarattığı tahribatı, uzaydan görüntüledi. İTÜ UHUZAM Müdürü ve İTÜ İnşaat Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yanalak, uydu görüntülerinde köprü, bina ve yollarda belirgin hasarlar olduğunu belirterek, "Abana bölgesinde bir delta oluştuğunu görebiliyoruz.

Yine bütün havza boyunca taşınabilen malzemelerin selle birlikte taşınıp yığıldığını görebiliyoruz. 30 metre genişliğinde olan dere yatağı sel sonrası 300- 350 metrelere kadar yayıldı" dedi.

Etiketler
Karadeniz sel felaketi - Ağustos 2021 Karadeniz Polis