Heybeliada'da orman yangını! Son gelişmeyi İstanbul Valisi Yerlikaya duyurdu

Heybeliada'da orman yangını çıktı. İstanbul Valisi Yerlikaya, Heybeliada’daki yangının 14.55 itibarıyla kontrol altına alındığını duyurdu.

Heybeliada, Eski Değirmenyeri bölgesindeki ormanda yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Yangına müdahale için söndürme helikopteri de yönlendirildi.

Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.

YURTTAŞLAR ZİNCİR OLUŞTURARAK YANGINA MÜDAHALE EDİYOR

Heybeliada'da çıkan orman yangınının ardından bölge halkı insan zinciri oluşturarak yangına müdahale ediyor.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Heybeliada'da çıkan orman yangınıyla ilgili Orman Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, yangının saat 13.07'de başladığı ilk müdahalenin ise saat 13.10'da yapıldığı kaydedildi.

Yangına 1 uçak, 3 helikopter ve 5 arazöz ile müdahalenin sürdüğü ifade edildi.

ADALAR BELEDİYE BAŞKANI: HER TÜRLÜ RİSK VAR

Adalar Belediye Başkanı CHP'li Erdem Gül, Halk TV'de yaptığı açıklamada "En büyük kabusumuz bu. Bugün korktuğumuz oldu. Bilinmeyen neden. İlk müdahaleler yapıldı. İlk helikopter geldi. Kaymakamlığımız, belediyemiz, halkımız daha fazla büyümeden söndürmeye çalışıyoruz. Her türlü risk var. Hızlı müdahale gerekiyor. Şu aşamada tahliyeden söz etmiyoruz. Yardım talebimiz var. Valilik ve büyükşehirle iletişim sürüyor" dedi.

BİR AÇIKLAMA DA İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN

İstanbul Valiliği'nden Heybeliada'da çıkan orman yangınına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Emniyet, İtfaiye ve Orman Harekât Merkezlerinden alınan bilgilere göre; bugün saat 13.15'te Adalar İlçemiz Heybeli ada Kuleli Köşk mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıkmıştır. Söz konusu bölgeye süratle güvenlik, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edilmiştir.

Ekiplerimizce; 3 itfaiye, 2 arazöz, 1 toma ile karadan, 3 yangın söndürme helikopteri ile havadan söndürme çalışmalarına devam edilmektedir. Balıkesir ve Bursa'dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya'dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 adet itfaiye aracı adaya hareket halindedir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır." denildi

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Heybeliada'da çıkan orman yangınının saat 14.55 itibarıyla kontrol altına alındığını açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Heybeliada'da çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını sosyal medya hesabından açıkladı.

Yerlikaya'nın paylaşımında, "Heybeliada'daki yangın 14.55 itibarıyla kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Heybeliada halkına ve yangın söndürme ekiplerimize teşekkür ediyorum. İstanbul'umuza geçmiş olsun." ifadeleri yer aldı.

Etiketler
Orman yangınları İstanbul