Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasındaki telefon görüşmesinin ses kaydı yayınlandı

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, Habertürk sunucusu Veyis Ateş ve firari Sezgin Baran Korkmaz konuşmalarının bir dakikalık ses kaydını yayımladı.

Habertürk eski sunucusu Veyis Ateş'in, Sezgin Baran Korkmaz'dan klik ve lobiler adına 10 milyon euro istediğine ilişkin tartışmalar devam ederken; sıcak bir gelişme yaşandı.

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, Habertürk sunucusu Veyis Ateş ve firari Sezgin Baran Korkmaz konuşmalarının bir dakikalık ses kaydını yayımladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şık, Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın bugünkü yazısında bahsettiği ve dinlediğini söylediği ses kaydını paylaştığını belirtti.

Şık, Saymaz'ın yazısından ilgili bölümün ekran görüntüsünü paylaştı.

Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasındaki telefon görüşmesinin ses kaydı yayınlandı - Resim : 1

Şık'ın paylaşımı şöyle:

Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasındaki telefon görüşmesinin ses kaydı yayınlandı - Resim : 3

NE OLMUŞTU?

Kara para aklamakla suçlanan ve dün ABD’nin talebi üzerine Avusturya’da tutuklanan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon Euro istediği belirtilen ve istifa ettiği açıklanan eski Habertürk TV Ana Haber Sunucusu Veyis Ateş, Korkmaz'ın ricası üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü açıklamıştı.

Ateş, "Beni arayıp 'Ben çok mağdur edildim. Senden ricam, sayın bakan beni yanlış anlıyor, ben şöyle mağdur edildim, lütfen bu mesajımı iletir misin?' dedi. Ben de gittiğim sayın bakana 'Sezgin Baran Korkmaz diye biri var, beni aradı' dedim. 'Keşke açmasaydın' dedi. Dedim böyle böyle şeyler var, 'kesinlikle doğru değil' dedi" açıklamasında bulunmuştu.

Ateş, Korkmaz'dan 10 milyon Euro talep ettiği iddiasını ise yalanlarken, "Böyle bir talep aramızda geçmedi" demişti. Ateş'in açıklamaları sırasında yayına bağlanan Korkmaz ise, "Bana bu işi halledebileceğini, benimle uğraşan bir lobinin bana bunu yaptığını, kendisinin aracı olduğunu, bu nasıl olacak dediğimde istedikleri meblağı vermemiz gerektiğini, meblağın ne olduğunu sorduğumda 10 milyon Euro olduğunu açık açık söylemiştir" demişti. Ayrıca Korkmaz, ses kaydının bulunduğunu ve birkaç kişinin kaydı dinlediğini de aktarmıştı.



Etiketler
Sezgin Baran Korkmaz Aydın İstanbul Ahmet Şık