750 milyon dolarlık krediyi ödemediği öne sürülen Demirören için yeni iddia!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Demirören’e Doğan Grubu'nun satışı sırasında verilen kredinin kamuoyunun bildiğinden daha yüksek olabileceğini söyledi.

750 milyon dolarlık krediyi ödemediği öne sürülen Demirören için yeni iddia!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Demirören’e Doğan Grubu'nun satışı sırasında verilen kredinin kamuoyunun bildiğinden daha yüksek olabileceğini söyleyen Bekaroğlu, "Ziraat Bankası'ndan almış olduğu para Doğan Medya Grubu'nun devrinde alınan krediden mi ibarettir yoksa önce 300 milyon dolar, sonra yuvarlak olarak 1 milyar 200 milyon TL olarak ipotek edilen paraya mı karşılıktır? İki tane kredi mi var? daha fazla para mı tırtıkladılar milletten?" diye sordu.

Bekaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

“Doğan Medya Grubu Demirören’e geçti. Nasıl geçmişti, hatırlayın. Ziraat Bankası'ndan alınan yüksek bir miktar -1 milyar dolara yakın- kredi ile Demirören’e geçmişti. Bu para sizin paranız, Ziraat Bankası devlet bankası. Tarımı geliştirmek, çiftçiyi desteklemek için kurulmuş bir banka. Bu para battı, karmakarışık işler var. 2018 yazında Demirören Grubu, Kemer Yapı Turizm AŞ diye bir şirketi var, bu şirket adına Ziraat Bankası'ndan Haziran ayında 300 milyon dolar, birkaç ay sonra Ağustos ayında 1 milyar 118 milyon 330 bin TL karşılığında arsasını ipotek ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, spor alanı olan o arsayı imar değişikliği yaparak ticaret ve konut alanına çeviriyor, bu şekilde imar rantı ediyor. Sonra orada oturan insanlar, Kemer Country’nin mukimleri mahkemeye veriyor, mahkeme bu imar değişikliğini bozuyor.

Böyle olunca Ziraat Bankası bu arsaya el koyuyor. Sonra sanki konut yapılıyor gibi satışa çıkarıyor. Mahkeme bu satışı da durduruyor. Böylece büyük bir zarar oluşuyor. Bunları sorduğumuzda bize 'ticari sır' diye cevap veriyorlar. Bunlar ticari sır filan değildir. Bunun hesabını Berat Albayrak da verecek, Lütfi Elvan da verecek, herkes verecek.

"MİLLETİN PARASINI ÇALANLARDAN NASIL MİLLİYETÇİ OLUR?"

Ben buraya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları adına buraya milletvekili olarak geldim. Onların hakkını hukukunu korumak, vergilerinin nereye gittiğini sormak için buraya geldim. Ben görevimi yapıyorum, 'Bu ticari sırdır' diyor. Edepsizler, hırsızlık yapıyor, bu hırsızlığı sorduğumda 'Ticari sır' diyor. Öyle bir ticari sır yoktur.

Hırsızlıktır bu, milletten çalmaktır, tüyü bitmemiş yetimin hakkını almaktır. Bütün bunların hesabını verecekler. Bunların hesabı en kısa zamanda sorulacak. Başka türlü bu ülke devam edemez. Bekaymış, bunların hepsi milliyetçi. Batsın böyle milliyetçilik, sizin nereniz milliyetçi? Milletin parasını çalanlardan nasıl milliyetçi olur? Bunlar şehitçi, şehit kanına ekmek doğrayan edepsizlerdir bunlar! Çıkıyorlar bizim karşımıza, 'Ama şehit, ama vatan, ama beka” diyorlar, hepsi yalan.

"KAMUOYUNA DA SORUYORUM, DAHA FAZLA PARA MI TIRTIKLADILAR MİLLETTEN"

Buna benzer numaralar daha önce Turkcell’de de yapılmıştı. Turkcell, Varlık Fonu'na aktarılmıştı, acaba Demiören Holding de böyle mi olacak? Hani özelleştirmeden sonra kamulaştırma dönemine mi geliyoruz? Demirören de Varlık Fonu'na mı aktarılacak?

Şu anda tartıştığımız para, Demirören Grubu'nun Ziraat Bankası'ndan almış olduğu para Doğan Medya Grubu'nun devrinde alınan krediden mi ibarettir yoksa önce 300 milyon dolar, sonra yuvarlak olarak 1 milyar 200 milyon TL olarak ipotek edilen paraya mı karşılıktır? İki tane kredi mi var? Bunu resmi olarak hükumete, bakana sorduk ama buradan kamuoyuna da soruyorum; daha fazla para mı tırtıkladılar milletten?"

(ANKA)

Etiketler
İstanbul Kredi Milletvekili Mehmet Bekaroğlu