İstanbul’da ev alırken nelere dikkat edilmeli?

İstanbul’da ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Hemen hemen herkesin hayali başını sokabileceği bir ev sahibi olmaktır. Bu nedenle de bir süre bu hayali gerçekleştirmek için birikim yapılmaktadır. Fakat bu birikimleri yapmanın yanında önemli olan bir diğer konu da nereden ve nasıl bir ev almak istenildiğidir. Buna karar verilmesinin ardından size uygun olan dairelerle ilgili araştırmalar yapılmalıdır. Öncelikle ülkemizin içinde bulunduğu jeopolitik konumdan dolayı deprem kuşağında olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle bir ev almaya karar verildiğinde en başta bakılması gereken kriterler sağlam bir yapıya sahip olup olmadığı ve gerekli raporlamaların yapılıp yapılmadığı göz önüne alınmalıdır.

Özellikle alınacak evin ruhsatlı bir yapı olup olmadığı konusunda belediyeden alınacak olan bilgiler bu konuda işe yaracaktır. Ev almak isteyenlerin en kalabalık nüfusa sahip il olan İstanbul göl istanbul villaları projeleri dikkat çekmektedir. Göl İstanbul İstanbul ev piyasasında yeniliklerin öncüsü olmaktadır. Hem yapı olarak hem de kalite olarak sunulan dairelerle siz de güven konusunda içinizi rahatlatabilirsiniz. Hem deprem yönetmeliğine uygun hem de mimari olarak birçok yeniliği bir arada sunan bu proje ile hem sosyallik anlamında hem de konfor anlamında birçok avantajı bir arada bulmanız sağlanmaktadır.

İstanbul’da ev alırken dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de zemin etüdünün yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi almak olacaktır. Özellikle son dönemlerde yıkıcı depremlerin olması bu hususu yeniden ön plana çıkartmıştır. Yanlış şehirleşmenin ve yanlış zeminlerde konutların inşa edilmesi deprem yönetmeliğinin dışında yapılanmayı göstermektedir. Bu da ciddi kayıplara yol açmaktadır. Bu nedenle almayı düşündüğünüz dairenin dış görünümünden daha çok fiziksel altyapısının nasıl olduğuna dair bilgi sahibi olmalısınız.

Dikkat edilecek hususlardan bir tanesi de aslında daha çok gündelik yaşam ile ilgili olan almak istediğiniz dairenin gün ışığından ne kadar süre yararlanacağı konusudur. Bu konuda gün ışığından çok daha fazla yararlanabileceğiniz şekilde bir konuma sahip olan daireleri tercih etmenizde fayda vardır. Aynı şekilde daire ile ilgili ısı ve ses yalıtımının yapılıp yapılmadığına dair bilgiyi de mutlaka almalısınız. Bu konuda sonradan sıkıntı yaşamamak adına bu önemli bir detaydır.

Bazı satışlarda sizlere verilen bilgileri detaylı bir şekilde dinlemekte ve sorgulamakta fayda vardır. Özellikle daire alımı esnasında sormanız gereken ve dikkat çeken bir diğer ayrıntı da kat irtifakı ve iskan durumlarının olup olmadığı ile alakalı bilgidir. Bu nedenle bu konularda bilgi sahibi değilseniz ya da ilk defa bir alım yapacaksanız bu konuda işin profesyonellerinden yardım almak için https://golistanbul.com/ sitemizi ziyaret edin.

Etiketler
İstanbul