AKP'li başkan 'Gri pasaport' skandalında CHP'yi suçladı: Ne işi vardı Türkiye gündemine taşıdı, kendisi de Malatyalı!

Yurtdışına insan kaçırdığı ortaya çıkan Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin Başkanı Mehmet Çınar CHP’ye tepki gösterdi: “CHP Genel Başkan Yardımcısı’nın ne işi vardı Türkiye gündemine taşıyacak. Kendi memleketi değil mi, kendi de Malatyalı değil mi?”

Yeşilyurt Belediye Meclisi’nde insan kaçaklığı skandalı tekrar gündeme geldi.

Belediye Meclis toplantısında güncel meseleler tartışılırken çıkan “siyaset yapmayın” polemiği Eylül 2020’de gezi bahanesiyle yapılan insan kaçakçılığını gündeme taşıdı.

Aykırı'dan Bahadır Düzel'in haberine göre; Meclis'teki toplantı sırasında CHP'li bir meclis üyesinin “Burası milletin emaneti, burası siyaset yeri değil” demesine karşılık AKP'li bir üye “Siz siyaset yapmadınız mı?” cevabı verdi. CHP'li üye bu soruya cevaben “Belediyenin imzaladığı, 45-50 tane adamın nerede olduğunu sorduk siyaset yapmadık” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN, SKANDALDAN CHP'Lİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISINI SUÇLADI

Oturumu yöneten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise tartışmaya “CHP Genel Başkan Yardımcısı’nın ne işi vardı Türkiye gündemine taşıyacak. Kendi memleketi değil mi, kendi Malatyalı değil mi?” sözleriyle katıldı.

Çınar’ın bu sitemkar sözlerine meclis üyeleri “İsmet İnönü Malatyalı değil mi? Sabahtan beri İsmet İnönü’ye hakaretler yağdırıyorsunuz” şeklinde karşılık verdi.

NE OLMUŞTU?

Malatya’nın Yeşiyurt Belediyesi “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirme Projesi” kapsamında Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenecek olan çevre, eğitim ve kültürel inceleme gezisine 45 kişiyi göndermişti.

Eylül 2020’de Almanya’ya giden bu 45 kişiden 43’ü geri dönmemiş, Almanya’da kalmıştı. Olayı CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ortaya çıkarmıştı ancak sonrasında, Almanya’da görev yapan Güler Fidan isimli diplomatın Almanya'ya giden kişilerin geri dönmediklerini sistemden tespit ettiği ve başkonsolosu defalarca uyardığı ortaya çıkmıştı.

Olayın ardında Almanya Hannover Başkonsolosluğu’nda Muavin Konsolos olarak görev yapan Güler Fidan ve aynı pozisyondaki eşi Mehmet Fidan merkeze çekilmişlerdi. Bu insan kaçakçılığı yönteminin yalnızca Yeşilyurt Belediyesi ile sınırlı kalmadığı, benzer olayların Elazığ Arıcak, Akçakiraz, Baskil, Ordu Korgan, Tokat Erbaa, Bursa Yıldırım gibi belediyelerde de yaşandığı ortaya çıkmıştı.

Etiketler
Malatya Türkiye Pasaport