Sağlık Bakanlığı sessiz: Sinovac aşılarının üretim lisansı kime verildi?

Sinovac CEO’su Yin Weidong, aralarında Türkiye'nin de olduğu beş ülkeye üretim lisansı verdiklerini söyledi. Ancak, Sağlık Bakanlığı yetkilileri konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Sağlık Bakanlığı sessiz: Sinovac aşılarının üretim lisansı kime verildi?

Sinovac CEO’su Yin Weidong, Türkiye’ye Covid-19 aşısı üretim lisansı verdiklerini açıkladı. Ancak, Sağlık Bakanlığı yetkilileri Weidong’un açıklamasını karşısında sessizliğini koruyor.

BirGün, gün boyu açıklama yapmayan Sağlık Bakanlığı yetkililerine ulaştı. Bakanlık yetkilileri, “Aşının aracı şirket Keymen İlaç tarafından üretilmeyeceğini” belirtirken üretim lisansının hangi şirket veya kuruluşa verildiğini ise açıklamadı.

BEŞ ÜLKEYE ÜRETİM LİSANSI VERİLDİ

Sinovac CEO’su Yin Weidong, Türkiye ile birlikte Endonezya, Brezilya, Malezya ve Mısır'a aşıyı ülkelerinde üretme konusunda lisans verdiklerini belirterek, “Brezilya, Endonezya ve Türkiye'ye nüfusun yüzde 20'sini aşılamaya yetecek kadar aşı sağladıklarını ancak bunun yetersiz olduğunu söyledi. Bu kapsamda Yin, aşıların üretimi için lisanslama sürecine geçtiklerini ifade etti.

Weidong, Bloomberg’e verdiği söyleşide farklı klinik sonuçlarını savunurken CoronaVac’ın gerçek dünyada daha iyi sonuç verdiğini gösteren kanıtlar olduğunu da belirtti.

RUS AŞISINI AKP’Lİ İSİM ÜRETECEK

Geçtiğimiz günlerde Rusya üretimi olan Sputnik V aşısının Türkiye’de üretilmesi için anlaşma yapıldığı açıklanmıştı. Aşının Türkiye’de üretimi için anlaşma yapan firmanın sahibi ise AKP’li çıkmıştı.

VisCoran İlaç Sanayii A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Öztürk Oran şu anda aynı zamanda Vakıf Katılım Bankası’nda Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. 2012 yılı Mayıs ayında yapılan kongrede AKP Üsküdar İlçe Başkanı olarak seçilen Oran, 30 Nisan 2014’te ise Vakıflar Bankası Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Sağlık Bakanlığı Türkiye