Gülistan Doku'nun ablası: Bu dosya arşive kaldırılmak isteniyor

5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku 471 gündür kayıp.

Gülistan Doku'nun ablası: Bu dosya arşive kaldırılmak isteniyor

Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku, kardeşinin bulunamamasına sosyal medya üzerinden çektiği video ile tepki gösterdi. Aygül Doku, “Bu dosya arşive kaldırılmak isteniyor ben biliyorum. Her gelen bize söz verdi peki nerede sözleri, nerede bizim kızımız” diye konuştu.

5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku 471 gündür kayıp.

Doku’ya ilişkin Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılsa da Doku’nun kaybolmasında şüpheli olan Zainal Abakarov’un şimdiye kadar kapsamlı bir ifadesine başvurulmadı.

Cadde ve sokakları mobese kameralarıyla donatılmış kentte, Doku’ya ilişkin bir ize rastlanmazken, ailesi ve kadın örgütleri kapsamlı bir çalışma yapılarak Doku’nun bulunması ve faillerin cezalandırılmasını istiyor.

“HER GELEN BİZE SÖZ VERDİ PEKİ NEREDE SÖZLERİ, NEREDE BİZİM KIZIMIZ?”

Kardeşinin 471 gündür bulunamamasına çektiği video ile yetkililere seslenen Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku şunları söyledi:

“Kız kardeşimi benden aldılar ve ben ona yetişemedim. Bu bana dert oldu ant olsun ki Zainal Abakarov ben de senin peşini bırakmayacağım. Benim yaşadığım bu acıların hesabını teker teker vereceksin. Peki ya adalet 471 gündür gencecik bir kadın kayıp kendi halinde, üniversitesine gidip gelen benim kardeşim yok. Bu ülkede bir kız yok, adaletiniz yok diyebilmem için ne söylemem lazım. Dosyaya yeni savcı atandı, 3 aydır o dosyada ne yaptı yeni savcı söyleyebilir mi? Bu dosya arşive kaldırılmak isteniyor ben biliyorum. Her gelen bize söz verdi peki nerede sözleri, nerede bizim kızımız. Dünya utandı, taş utandı, dağ utandı benim acımdan bir siz utanmadınız.” (PİRHA)

Etiketler
Gülistan Doku Öğrenci Üniversite