Silahlar sergilendi... Sedat Peker operasyonunda ele geçirilenler şaşkına çevirdi!

Sedat Peker ve adamlarına yönelik İstanbul merkezli 5 ilde operasyon düzenlenmişti. Peker ve adamlarına yönelik düzenlenen operasyonda ele geçirilenler emniyette sergilendi. Öte yandan operasyonda yakalanan 54 kişinin gözaltı süresi uzatıldı.

Silahlar sergilendi... Sedat Peker operasyonunda ele geçirilenler şaşkına çevirdi!

Sedat Peker'in de aralarında olduğu 63 şüpheliye yönelik 'organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmak' suçlamasıyla 5 ilde 121 adrese yapılan operasyonlarda, gözaltına alınan 54 kişiyle ilgili 4 gün ek gözaltı süresi alındı.

Soruşturmanın geniş kapsamlı olması, gözaltına alınan şüpheli sayısının fazla olması, şüphelilerden ele geçirilen özellikle dijital delillerin incelenmesinin zaman alması savcılık tarafından gerekçe olarak gösterildi.

Şüphelilerin emniyetteki sorgusunun tamamlanması ve delillerin incelenmesinin ardından şüpheliler adliyeye çıkartılacak.

ELE GEÇİRİLENLER EMNİYETTE SERGİLENDİ

Operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda silah ele geçirildi. Ele geçirilenler emniyette sergilendi. Şüphelilerin bugün adliyeye sevk edilmesi beklenmiyor.

Operasyon kapsamında şüphelilerin adresleri ve Sedat Peker'in Beykoz'daki villasında yapılan aramalarda silah, mermi, kesici ve delici aletlerin yanı sıra çek ve senetler ele geçirildi. Ele geçirilen 4'ü kurusıkı 24 tabanca, 9 şarjör, 3 av tüfeği, 5 kılıç, 54 delici ve kesici alet, 2 balistik yelek, çeşitli çapta bin 270 mermi, 332 kartuş, 8 polis telsizi, çok sayıda çek, senet ile uzun namlulu silah dürbünü emniyette sergilendi. Gözaltında olan 54 şüphelinin bugün adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Öte yandan; Sedat Peker suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda Sedat Peker'in iş adamları olduğu belirlenen, 3 şüphelinin, Maltepe Zabıtasında görevli Hamit K.'ya yapı denetim işleri için, rüşvet verdiği belirlendi. Hamit K. ve bir iş adamının dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

CNN TÜRK Muhabiri Ceylan Sever operasyonda ele geçirilenler hakkında şu bilgileri paylaştı:

Sedat Peker suç örgütüne yönelik yürütülen operasyon kapsamında 121 adrese operasyon düzenlenmiş 63 kişiden 54’ü yakalanmıştı. Yakalananların gözaltı süresi uzatıldı. Operasyonda çok sayıda tüfek, tabanca mermisi var, kılıçlar, bıçaklar çeşitli silahlar, çelik yelekler mevcut. Silahların yanı sıra asa şeklinde başı çıkarıldığında şiş şeklindeki zarar verici aleti de görüyorsunuz. Şimdi gördüğünüz gibi birçok materyalin olduğunu söyledik. Bas-konuş yöntemiyle kullanılan telsizler de mevcut.

Silahlar sergilendi... Sedat Peker operasyonunda ele geçirilenler şaşkına çevirdi! - Resim : 1

Silahlar sergilendi... Sedat Peker operasyonunda ele geçirilenler şaşkına çevirdi! - Resim : 2

Silahlar sergilendi... Sedat Peker operasyonunda ele geçirilenler şaşkına çevirdi! - Resim : 3

Etiketler
Gözaltı Operasyon Sedat Peker sergi