Direnişin 107'nci gününde PTT işçileri gözaltına alındı!

PTT’de sendikalı oldukları ve sendikal faaliyet yürütmeleri sonrası Kod-29’la işten atılan aralarında PTT-Sen’in başkan ve yöneticilerinin de olduğu taşeron işçiler direnişlerini İstanbul’da SGK İstanbul İl Müdürlüğü önünde sürdürdü.

Direnişin 107'nci gününde PTT işçileri gözaltına alındı!

PTT’de sendikalı oldukları ve sendikal faaliyet yürütmeleri sonrası Kod-29’la işten atılan aralarında PTT-Sen’in başkan ve yöneticilerinin de olduğu taşeron işçilerin, “Bak Postacı Direniyor” sloganıyla başlattıkları direniş İstanbul ve İzmir’de devam ediyor.

Birgün'de yer alan habere göre; İstanbul’da SGK İstanbul İl Müdürlüğü önünde direnişin 107’nci gününde PTT işçileri eylem gerçekleştirdi. Eylemde, PTT Sen Genel Başkanı Halit Büyük başta olmak üzere toplam 8 işçi gözaltına alındı.

PTT Sen tarafından yapılan açıklamada, “SGK İstanbul İl Müdürlüğü önünde genel başkanımız, yöneticilerimiz ve dayanışma gösteren dostlarımız gözaltına alındı. Kod 29’a, sendikal baskılara, işten atmalara karşı direnmeye devam edeceğiz. Halkımızı dayanışmaya çağırıyoruz! Patronları sorgulamayan SGK, tek tuşla işleri KOD-29’dan isten atan SGK, tek tuşla da KOD-29’u kaldıracak. İşçilerin hakkını verecek başka yolu yok” ifadeleri kullanıldı.

Direnişin 107'nci gününde PTT işçileri gözaltına alındı! - Resim : 1

Etiketler
Gözaltı PTT Sendika