Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olarak "İki gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız grup toplantısında müjdesini verdiler. İnşallah Kanal İstanbul projemizin de temellerini yaz aylarında atacağız. İnşallah eş zamanlı bir şekilde de bitirecek ve açılışlarını yapacağız." dedi.

MÜSİAD Hitam Orta Ölçekli Üretim ve Ticaret Üssü tanıtım toplantısı, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, HİTAM Ortak Girişimi Başkanı Dr. Oktay Dede ve çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen basın toplantısında HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü projesi kamuoyuna tanıtıldı.

"BİZ 'KANAL İSTANBUL'U YAPACAĞIZ' DEDİK, ŞİMDİ HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İNANIYORUZ"

Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "HİTAM Proje alanı Kanal İstanbul proje alanına sadece 2 km uzaklıkta. İki gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız grup toplantısında müjdesini verdiler. İnşallah Kanal İstanbul projemizin de temellerini tıpkı burası gibi yaz aylarında atacağız. İnşallah eş zamanlı bir şekilde de bitirecek ve açılışlarını yapacağız. Türkiye Karadeniz ülkelerini dünya piyasalarına su yoluyla bağlayan tek ticaret güzergâhıdır. Bu özelliklerin yanına bir de Kanal İstanbul'u eklediğimizde, denizcilik ve ulaşım açısından tarihi değiştireceğiz. Biz "Kanal İstanbul'u yapacağız" dedik. Şimdi her zamankinden daha çok inanıyoruz. Kanal İstanbul bir çevre ve şehircilik harikası olacaktır. Akıllı şehir olduğu kadar, yatay mimariye, doğal dokuya ve mahalle kültürümüze uygun bir şehir olacak" diye konuştu.

"CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN BÜYÜK PROJELERİNDEN BİRİ OLACAK"

Projenin Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olacağına vurgu yapan Bakan Kurum, "Kanalın iki yakasında toplam 500 bin nüfusun yaşayacağı yeni bir şehir kuruyoruz. Toplam alanın yüzde 52'sini yeşil alan ve sosyal donatılara ayırdık. İçerisinde yürüyüş ve bisiklet yolları olacak, ekolojik bir koridor olacak, millet bahçeleri, geniş parklar; Ar-ge merkezleri, üniversiteler, bilişim vadileri, kuluçka merkezleri olacak. Cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerinden biri olacak. Türkiye'nin gücüne güç katacak" ifadelerini kullandı.

"BAKANLIK OLARAK İLK İHALELERİMİZE GENÇ İSTİHDAMI ŞARTINI KOYDUK"

Bakanlık olarak, ilk ihalelere 'Genç İstihdamı' şartı koyduklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yine sözlerimin başında bu alanda 70 bin kardeşimizin istihdam edileceğini ve binlerce kardeşimizin eğitim alacağını ifade etmiştim. Bu süreci destekleyecek çok önemli adımları biz de Bakanlık olarak atıyoruz. Geçtiğimiz günlerde gençlerimizin heyecanla beklediği haberimizi, müjdemizi duyurmuştuk. Onların, çevre ve şehircilik projelerinde yer almalarını sağlayacak genelgemizi kurumlarımıza ve belediyelerimize gönderdik. Akabinde Belediyelerimizin genç istihdamına yönelik yaptığı çalışmalardan ve verdiği müjdelerden dolayı çok mutlu olduk. Biz de Bakanlık olarak ilk ihalelerimize genç istihdamı şartını koyduk. Bundan böyle bütün ihalelerimizin şartnamelerinde projelerimizde çalışacak personelin yüzde 20'si yeni mezun kardeşlerimiz olacak. İlk olarak Mersin Anamur, İzmir, Samsun, Balıkesir Ayvalık ve Eskişehir'deki kamu binası inşatlarımızda yeni mezun elektrik, makine ve inşat mühendislerimiz çalışacaklar" şeklinde konuştu.

HİTAM ÜRETİM VE TİCARET ÜSSÜ PROJESİ KAMUOYUNA TANITILDI

MÜSİAD önderliğinde, 5 kooperatiften oluşan HİTAM Ortak Girişimi iş birliği ile Arnavutköy'ün Hadımköy mahallesinde 1.650 dönüm üzerinde başlatılmaya hazırlanan "HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü" projesinin lansmanında konuşan Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Üretim ve Ticaret Üslerimizi Yaygınlaştırmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Etiketler
Kanal İstanbul Murat Kurum