İstanbul Mütfüsü bile Ayasofya'nın istifa ettirilen imamı Mehmet Boynukalın'a ulaşamamış!

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Gazeteci Hadi Özışık, TV 100'de Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ın skandal anayasa tweetinin ardından yaşanan gelişmelere ilişkin edindiği kulis bilgileri paylaştı.

GERÇEK GÜNDEM - AKP'ye yakınlığıyla bilinen İnternethaber Grup Başkanı Gazeteci Hadi Özışık, TV 100'de Ahu Özyurt'un sunduğu Sağlı Sollu programında açıklamaları büyük tepki çeken Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'a ilişkin son kulisleri paylaştı.

Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'a skandal anayasa tweetinin ardından İstanbul Müftüsü'nün (Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı) bile ulaşamadığını belirten Hadi Özışık'ın açıklamaları şöyle:

"Mehmet Boynukalın'la ilgili ben 'Anasaya'dan Laiklik kaldırılsın' ifadesinden dolayı tepki gösterdim. Ama tepkim çok sertti, açıkçası hakaret ettim. Ben uslubumdan ötürü özür diledim. Bu özür dilememem Mehmet Hoca'nın görüşüne katıldığım anlamına gelmiyor.

Toplumda örnek olması gereken bir kişinin iktidarı sıkıntıya sokacak söylemlerden kaçınması gerekiyor. O süreçle ilgili ben şöyle söyleyeyim; O tweetin kaldırılması için Diyanet İşleri Başkanı (Mehmet Görmez), İstanbul Müftüsü'ne (Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı) 'Mehmet hocayla konuşun, bu tweeti derhal kaldırsın' diye talimat veriyor.

Fakat müftü bey Boynukalın'a ulaşamıyor. Sonra bir mütfü yardımcısı ulaşıyor. Mütfü yardımcısına da "Benim özgür düşüncem" ben bunu ifade ettim. Ben bu tweetimi kaldırmayacağım diyor.

BOYNUKALIN TWEETİNDE NE YAZMIŞTI?

Boynukalın, Twitter hesabından Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerinden biri olan laikliğin anayasadan çıkarılması yönünde çağrı yaparak, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini islamdı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” demişti.

İstanbul Mütfüsü bile Ayasofya'nın istifa ettirilen imamı Mehmet Boynukalın'a ulaşamamış! - Resim : 2

Etiketler
Kulis