Dikkat çeken kulis: 'Ayasofya imamının istifası Salı günü istendi!'

TV100 ekranlarında her perşembe yayımlanan 'Sağlı Sollu'da günün konusu Ayasofya imamı Mehmet Boynukalın'ın istifası oldu. Gazeteci Barış Yarkadaş, Boynukalın'dan istifanın salı günü istendiğini söyledi.

GERÇEK GÜNDEM - TV100 ekranlarında her perşembe yayımlanan 'Sağlı Sollu'da günün konusu Ayasofya imamı Mehmet Boynukalın'ın istifası oldu. Gazeteci Barış Yarkadaş, Boynukalın'dan istifanın salı günü istendiğini söyledi.

Yarkadaş, 104 amiralin bildirisi ile ilgili sürekli olarak Ayasofya imamının örnek gösterilmesinin AKP'de rahatsızlık yarattığını söyleyerek "Özlem Zengin uyardı anlamadı, Bülent Turan tweet attı dinlemedi sonunda istifasını istediler" dedi.

Özlem Zengin'in uyarılarını görmezden geldiği gibi bir de cevap verdiğini ifade eden Yarkadaş, Bülent Turan ile ilgili ise "Bülent Turan parti içi meseleleri ya da partisini zora sokacak açıklamaları kolay kolay yapmaz. Bir kere İstanbul eski İl Başkanı Bayram Şenocak ile ilgili açıklama yaptı, o da gitti. Bunlar aslında uyarıydı.

Boynukalın kendisine o kadar güveniyordu ki gitmem sanıyordu. Dün gece "Başkomutan Erdoğan" tweeti atmasına rağmen işe yaramadı. Çünkü AKP sarıklı imamı taşımak istemediği gibi Mehmet Boynukalın'ı da taşımak istemiyor. açıklamasını yaptı.

Etiketler
Barış Yarkadaş Kulis TV100