HKP'li avukatlar amirallerin savcısı ile görüştü! Gözaltı işlemindeki usulsüzlüğe suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları gözaltındaki 10 emekli amiralin savcısı ile görüştü.

HKP'li avukatlar amirallerin savcısı ile görüştü! Gözaltı işlemindeki usulsüzlüğe suç duyurusu

104 Emekli Amiral’in Montrö açıklamasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında açıklamada imzası bulunan emekli amiraller Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal 5 Nisan sabahı gözaltına alınmıştı.

“AMİRALLERİMİZ SERBEST KALANA KADAR YANLARINDAYIZ”

HKP’li avukatlar gözaltına alınan amirallerin savcı ile görüştü. Görüşmenin ardından HKP Ankara İl Sekreteri Av. Doğan Erkan Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Erkan şu ifadelere yer verdi.

“Halkın Kurtuluş Partisi Avukatları olarak gözaltında haksız olarak tutulmakta olan Amirallerimiz için soruşturmayı yürüten Başsavcı Vekili ile görüşmek istedik. Başsavcı Vekili bu soruşturma dosyası ile ilgili olarak avukatlarla bu aşamada görüşmediğini bilgisini tarafımıza gönderdi. Ancak kâtiplerini bizimle görüştürmek üzere bize gönderdi.

Bizde kâtipleri kanalıyla, Emniyet Müdürlüğü’nde görüştüğümüz 5 Amiral’in bu aşamada şimdilik müdafiliklerini üstlenerek, Ceza Mahkemesi Kanunu’ndaki ilgili maddeler uyarınca, öncelikle bir kuvvetli suç şüphesi asla bulunmadığını zira Montrö Sözleşmesi’ni savunmanın Anayasal teminat altında olduğunu, geçmişte onurla taşıdıkları üniforma gereği asla kaçmayı düşünmediklerini, dolayısıyla kaçma şüphesinde bulunmadığını, dolaysıyla da şu aşamada isnat edilen suçunda katalog suçları olmasına dayanarak, ifadeleri alınarak serbest bırakılmalarını talep ettik.

Eğer buna rağmen gözaltı süresi uzatılacaksa da dilekçemizin, gözaltına alınmasına itiraz dilekçesi olarak kabul edilmesini istedik. Amiraller suç işlememiştir. Görev yapmışlardır. Vatanı savunmuşlardır. Hukuken de usulen de anayasal da derhal serbest bırakılmalıdırlar. Dilekçemizin ve taleplerimizin arkasındayız. Amirallerimiz serbest kalana kadar yanlarındayız.”

HKP’Lİ AVUKATLAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları Ayça Okur ve Sait Kıran gözaltına alınan 10 emekli amiralin yedekleri alınmadan teknolojik eşyalarına el konulması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Gözaltına alınan 10 emekli amiralin yedekleri alınmadan teknolojik eşyalarına el konulduğu ortaya çıkmıştı.

Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunan HKP’li avukatlar, “Bu eşyanın CMK 134’üncü maddesine ve ilgili maddelere uygun olarak, imajları/yedekleri kendilerine verilmeden, bu durum bir tutanağa bağlanmadan, söz konusu eşyaya el konulmakla, bunlar üzerinde yapılacak inceleme sonucu elde edilecek bilgi ve belgeler her durumda hukuka aykırı niteliğindedir” dedi.

Gözaltına alınan emekli amirallerle ilgili olarak el konulan eşyalar konusunda işlemlerin yasaya aykırı olacağını belirten avukatlar ilgili kişiler hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

HKP'li avukatlar amirallerin savcısı ile görüştü! Gözaltı işlemindeki usulsüzlüğe suç duyurusu - Resim : 1

Etiketler
104 emekli amiralin bildirisi Gözaltı Savcı