104 emekli amiralin bildirisi ilk nerede yayımlandı?

104 emekli amiralin yayımladığı bildirinin yankıları sürerken; söz konusu bildirinin ilk kimin tarafından yayınladığı da konuşulmaya devam ediyor.

104 emekli amiralin bildirisi ilk nerede yayımlandı?

104 emekli amiralin yayımladığı bildirinin yankıları sürerken; söz konusu bildirinin ilk kimin tarafından yayınladığı da konuşulmaya devam ediyor.

Halk TV'den Hazar Dost'un haberine göre, Avaz Türk Genel Yayın Yönetmeni Fikri Çakır, emekli amirallerin basın açıklamasını ilk kendi sitesinde yayımlandığını iddia ederek, "Amirallerinizin imza teklifini reddeden vatanseverler o metni bana 23.10 gibi ulaştırdı. Metni 23.27'de Avaz Türk'e ben yükledim. Saat 23.40 civarı da haberi aktif edip 23.51'de sosyal medyadan paylaştım" ifadelerini kullandı. Veryansın TV'nin, haberi yayınladığı saatin panele giriş saati olduğu, saat 01.30'da bildiriyi yayınladıklarını iddia etti.

İMZA ATMAYI REDDEDEN AMİRALLER GÖNDERDİ''

Çakır, emekli amirallerin yazdığı metnin kendisine imza atmayı reddeden amirallerin gönderdiğini belirtirken, ''Bu bildiriyi yayınlayarak muhtıracı pervasızların oyununu bozdum belki orasını bilemem ama neticesinde içlerindeki çatlaktan kaynaklı sızan bildiriyi bunlara gövde gösterisi şansı vermeden yayınladım'' diyerek bildiriyi ilk kendinin yayınladığı iddiasını sürdürdü.

İLK YAYINLAYAN VERYANSIN TV Mİ?

Fakat açık kaynaktaki veriler ve Veryansın çalışanları Fikri Çakır'ın iddialarının doğru olmadığını gösteriyor. Çakır, Veryansın'ın metni saat 01.30'da yayınladığını iddia ederken Veryansın'ın sosyal medya hesabından haberin paylaşılma saati 23.02 olarak gözüküyor.

Fikri Çakır'ın, ''Güncelleme saatinde haberi koydular'' iddiasına dair ise halktv.com.tr'ye konuşan Veryansın çalışanları, ''Her haber sürecinde yaşanan gelişmeleri haberin içine ekledim. Fahrettin Altun'un metne dair açıklamasını habere koyduğumuz için güncelleme saati öyle gözüküyor'' dedi.

METNİN SIZDIRILDIĞI İDDİASI DA YALANLANDI

Zihni Çakır, metnin kendisine sızdırıldığını da iddia etti. Fakat Veryansın Ankara Temsilcisi Murat Şimşek, metnin basın metni olarak kendilerine mail olarak geldiğini planlı ya da programlı bir süreç işletilmediğini söyledi.

Etiketler
104 emekli amiralin bildirisi