Merkezefendi Belediyesi'nden 'tek kişiye üç müdürlük' açıklaması

Denizli'nin Merkezefendi Belediyesi'nde Ayşe Güven'in üç ayrı müdürlük görevini aynı anda yürütmesine ilişkin yapılan açıklamada, Güven'in sadece bir müdürlük maaşı aldığı, diğer görevlerini "kamu yararı sağlamak amacıyla yürüttüğü" söylendi.

Merkezefendi Belediyesi'nden 'tek kişiye üç müdürlük' açıklaması

Denizli'nin CHP'li Merkezefendi Belediyesi'nde Ayşe Güven’in aynı anda hem Özel Kalem Müdürü hem Halkla İşler Müdürü hem de Muhtarlık İşleri Müdürü olarak görev yapması sosyal medyada gündem oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan belediye yetkilileri iddiaları doğrularken Güven’in atamasının yerel seçimlerin hemen ardından yapıldığını ve internet sitesinde uzun zamandır yer aldığını belirtti.

'TEK MAAŞ ALIYOR'

Güven’in Yerel Yönetimler Yasası gereği sadece Özel Kalem Müdürlüğü görevinden maaş aldığını, vekaleten yürüttüğü Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevleri için herhangi bir maaş almadığını belirten yetkililer, "her bir müdürlük görevi için farklı bir çalışma ekibi kurulmasının yaratacağı maliyetten kaçındıklarını" söyledi:

“Kurumsal olarak hiçbir aksaklığa neden olmaksızın iki müdürlüğün vekaleten devri sayesinde ekonomik bir girdi sağlandığı, belediye çalışmalarından azıcık haberdar olan herkesçe görülecektir. Bu haberlerin maksatlı olduğu aşikardır.”

Belediye yetkilileri ayrıca 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce AK Partili Muhammed Subaşıoğlu tarafından yönetilen Merkezefendi Belediyesi'nde Mehmet Akif Eskicioğlu’nun da Ayşe Güven gibi Özel Kalem Müdürü, Basın Yayın Müdürü ve Muhtarlık İşleri Müdürü olarak görev yaptığını belirtti.

Etiketler
Denizli