Fatih Altaylı: Siz mi yoldan geçiyorsunuz, yol mu sizden geçiyor belli değil

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, kamu özel işbirliğiyle yapılan otoyollardaki vatandaşa yapılan haksızlığı köşesine taşıdı.

Fatih Altaylı: Siz mi yoldan geçiyorsunuz, yol mu sizden geçiyor belli değil

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, kamu özel işbirliğiyle yapılan otoyollardaki vatandaşa yapılan haksızlığı köşesine taşıdı.

"Sözde orada geçiş ücretini göstermesi gereken bir led tabela var ama hiçbir şey yazmıyor. Ücret Allah’la otoyol işletmecisi arasında. Bunca şikayete, bunca isyana rağmen kimse de kılını kıpırdatmıyor." görüşünü savunan Altaylı'nın bugünkü yazısı şöyle:

Kamu özel sektör işbirliği ile yapılan otoyolların bir yandan Hazine’yi, bir yandan da vatandaşı soyduğu artık tartışılmayan bir gerçek.

Hazine üzerinden ve dolara bağlı yüksek fiyatlar nedeniyle zaten bu otoyolların sahibi müteahhitler tarafından soyulan vatandaşın bir de “ekstradan” kazıklanması ise açgözlülüğün sınır tanımaması.

Diyelim ki, bu yollar veya köprülerden geçiyorsunuz. Ancak OGS ya da HGS bakiyeniz yetersiz. İşletmeci kısa bir süre bekliyor ve arkasından 10 katı cezayı geçiriyor. Böyle bir insafsızlık, böyle bir hukuksuzluk yok. Olamaz da.

Ya da yolu sık kullanmadığınız için yanlış bir gişeden geçtiniz. OGS’niz veya HGS’niz olduğu halde nakit gişesinden geçtiniz. Hop yine ceza. Hem de ne ceza.

Yahu fotoğrafı çekmişsiniz, plaka belli HGS veya OGS’den düş değil mi! Hayır. Böyle yapmıyor. 10 liralık geçişe 100 TL ceza. Anında. İadesiz taahhütlü.

Bazı gişelerde ise kaça geçtiğiniz ya da size kaç lira geçirdikleri de belli değil. Sözde orada geçiş ücretini göstermesi gereken bir led tabela var ama hiçbir şey yazmıyor. Ücret Allah’la otoyol işletmecisi arasında. Bunca şikayete, bunca isyana rağmen kimse de kılını kıpırdatmıyor. Ne de olsa o müteahhitlerin dokunulmazlığı var memlekette.

Yolların sahibi de onlar olurca siz mi yoldan geçiyorsunuz, yol mu sizden geçiyor belli değil. Ama sanki ikinci seçenek daha gerçekçi gibi.

Etiketler
Fatih Altaylı Habertürk