Kazı kazandan 500 bin TL kazandı, parasını alamadı!

Diyarbakırlı Mustafa Eser, kazı kazandan 500 bin TL para kazandığını ancak sisal şans ‘sistem hatası’ gerekçesiyle ikramiyesinin ödenmediğini söyledi.

Kazı kazandan 500 bin TL kazandı, parasını alamadı!

Diyarbakırlı Mustafa Eser, kazı kazandan 500 bin TL para kazandığını ancak sisal şans ‘sistem hatası’ gerekçesiyle ikramiyesinin ödenmediğini söyledi.

Diyarbakır’ın Sur İlçesi Alipaşa Mahallesi doğumlu olan ve yaklaşık 10 yıldır Ankara’da yaşayan Mustafa Eser, kendisine Kazı Kazan’dan 500 bin TL ikramiye çıktığını ancak ikramiyesinin “sistem hatası” nedeniyle kendisine ödenmediğini söyledi.

Vatandaşın 500 bin TL’lik ikramiye serüveni

Tigrishaber.com'da yer alan habere göre; Kazı Kazan şans oyunundan ikramiye kazanma sürecine ilişkin Tigris Haber’e konuşan Mustafa Eser şöyle konuştu:

“Yaklaşık 4 ay önce Kazı Kazan oynadım. Kartı kazıdığımda 10 TL ikramiye yazıyordu. Bunun üzerine bayiye gittiğim ve paramı almak istedim. Bayii kartı cihaza tuttu ve 10 TL değil 500 bin TL ikramiye kazandığımı söyledi. 500 bin TL ikramiye kazandığıma dair de çıktıyı bana verdi. Kartın barkodunda 500 bin TL kazandığım cihazda belli oldu. Bayii bana ödeme yetkilerinin 5 bin TL’ye kadar olduğunu ve ikramiye tutarını bankadan alabileceğimi söyledi. Bunun üzerine Ankara Kızılay’da bulunan Halk Bankası’na gittim. Bankada tüm işlemlerim yapıldı ve parayı almak için vezneye gittiğimde ödeme yetkilerinin 100 bin TL olduğunu ve ikramiye tutarını alabilmem için İstanbul Levent’te bulunan Halk Bankası’na gitmem gerektiğini ve paramı orada alabileceğimi söylediler. Birkaç gün sonra İstanbul’a gittim. Halk Bankası’nın Levent’teki binasına ama orada da parayı ödeme yetkilerinin olmadığını ve SİSAL (Sisal Şans İnteraktif Hizmetler ve Şans Oyunları Yat. A.Ş) ile görüşmem gerektiğini söylediler.”

‘Sistem hatasıysa bu onların hatasıdır benim hatam değil’

İstanbul Mecidiyeköy’de büyük bir plazada kendisinin gayet iyi karşılandığını belirten Eser, sonraki süreci ise şöyle anlattı: “SİSAL’ın İstanbul Mecidiyeköy’deki yerine gittim. Biletimin resmini çektiler. Telefonumu aldılar ve bir saat içinde geri dönüş sağlayacaklarını söylediler. Bir saat sonra dönüş yaptılar. Biletin doğru olduğunu ancak sistemden kaynaklı bir hata olduğunu ve ikramiyeyi ödeyemeyeceklerini söylediler. Milli Piyango İdaresi’nden devraldıklarına sözüm ona oradaki seri numaralarını sisteme girerken hatalı kaydetmişler. Telefonda benimle görüşen yetkili bayiye gidip yeniden çıktı almamı istediler. Sistem hatasıysa bu onların hatasıdır benim hatam değildir. Madem sistem hatasıdır, bunu sistemden düzeltecekler ve ben yeniden çıktı istediğimde bayiden kazandığım 500 bin TL’lik ikramiye gözükmeyecek.”

‘Henüz yargı yoluna başvurmadım’

Kazandığını belirttiği 500 bin TL’lik ikramiye tutarının kendisine ödenmemesinden dolayı yasal haklarını sonuna kadar arayacağını belirten Eser, şunları ifade etti: “Ben bu haksızlığı Varlık Fonu’na da CİMER’e de yazdım. Varlık Fonu’ndan dönüş sağlayacaklarını söylediler ama bugüne kadar kimse dönmedi. Bu konuda henüz yargı yoluna başvurmadım. Öncelikle Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurmayı düşünüyorum.”

Sisal Şans oyunları açıklamasından:

“Sisal Şans İnteraktif Hizmetler ve Şans Oyunları Yatırımları AŞ (“Sisal Şans”) olarak, 320 Sayılı Millî Piyango Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Kapsamındaki Şans Oyunlarının Düzenlenmesiyle İlgili Bazı İş ve Hizmetlerin Özel Hukuk Tüzel Kişilerine Özel Hukuk Sözleşmesiyle Yaptırılmasına İlişkin Sözleşme kapsamında, T.C. Millî Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün izleme ve denetimine tabi olmak kaydıyla, Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) onay verdiği şans oyunlarının düzenlemesine ilişkin iş ve hizmetleri Türkiye’de 10 yıl süreyle yerine getirmek üzere Türkiye Varlık Fonu tarafından 29 Ağustos 2019’da imzaladığımız sözleşme ile yetkilendirildik ve 1 Ağustos 2020’de hizmete başladık.

Sisal Şans, Şans Dijital ve İnteraktif Hizmetler Teknoloji Yatırım AŞ’nin yüzde 51 ve İtalyan Sisal S.p.A’ in yüzde 49 ortaklığıyla kurulmuştur. Altyapı, teknoloji, insan kaynakları, bayiler ve markalarımıza yapmakta olduğumuz 50 milyon Euro’luk yatırımımızla Türkiye ekonomisine katkı sağlamaktayız.

Sisal Şans, komisyon modeliyle çalışan bir operatör olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Anlaşma kapsamında; kurumumuz, devletimizin onay verdiği şans oyunlarının düzenlenmesine ilişkin iş ve hizmetleri yerine getirmek üzere yetkilendirilmiştir. Kurumumuzun sunduğu operatörlük hizmetleri karşılığında, TVF tarafından kurumumuza bayilere ödenen komisyonlar da dahil olmak üzere hasılat üzerinden yüzde 9,5’luk komisyon ödenmektedir. Söz konusu komisyon bedelinin üzerinden hesaplanan yüzde 18 oranındaki KDV ise devlete ödenmekte olup kurumumuza herhangi bir vergi muafiyeti sağlanmamaktadır.”

Etiketler
Diyarbakır Para