Türkiye'nin çocuk istismarı raporu: 7-18 yaş arasındaki çocukların yüzde 56’sı fiziksel istismara uğruyor

Çocuk istismarı rakamları ve UCİM’e gelen mesajlar tepki yarattı.

Türkiye'nin çocuk istismarı raporu: 7-18 yaş arasındaki çocukların yüzde 56’sı fiziksel istismara uğruyor

UCİM - Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, dün Zanka TV’de Burcu Uğur’un sorularını yanıtladı.

Son dört gündür çocuk istismarı ile ilgili iki binden fazla mesaj aldıklarını belirten Özkan, mesajları instagram hesabının hikayeler bölümünde yayınlıyor.

Özkan “mesaj gönderenlerin %70’inin 30-70 yaş aralığında, %30’unun 30-45 yaş aralığında olduğunu” ifade etti. Bu yaş aralığındaki mesaj sahiplerinin istismara uğradıkları yıllarda aileleri ile paylaşamadıkları, paylaşanların bir kısmının ailesinin kendisine inanmadığı, özellikle aile içi istismar konularında sessiz kalındığı ortaya çıktı.

Son UCİM raporunda yer alan verilere göre Türkiye’de yaşayan 7-18 yaş arasındaki çocukların %56’sının fiziksel istismara, %49’unun duygusal istismara ve %10’unun cinsel istismara uğradıkları görülüyor. İhbar edilmeyen ve tespit edilemeyen vakalar göz önünde bulundurulduğunda, bu rakamların daha yüksek olduğuna dikkat çekiliyor.

İstismara uğrayan çocuklar yada istismara tanık olanlar ALO 183, ALO 155 yada UCİM’in ihbar hatlarını arayarak ihbarda bulunabiliyorlar.

Etiketler
Türkiye