Esnaf isyan etti: 43 yıldır vergi ödediğim devletim bana 43 saat bakamadı

Pandemide yaşanan ekonomik sorunları bir video ile anlatan esnaf "Bu devleti yönetenler bu durumlardan utansın. Yazıklar olsun bizi bu duruma düşürenlere." ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgını döneminde yaşadıkları ekonomik sıkıntıları çektiği video ile aktaran bir esnaf duruma isyan etti.

Esnaf, "43 yıldır vergi ödediğim devletim bana ne yazık ki 43 saat bakabilecek bir durumda olmadığını hissettirdi." ifadelerini kulllandı.

Videoda yer alan açıklamalar şöyle oldu:

43 yıldır bir ticari geçmişi olaran biri olarak içinde bulunduğumuz durumu yansıtmak zorunda olduğumu hissettim. Küçük işletme sahibiyim. Korona başladığından beri toplam zararım 150 bin liranın üzerine geçti. Ayakta durmaya çalışıyorum düşünmekten uyku uyuyamaz hale geldim.

Bunun yanında tek işletmemizden hizmet vermeye çalışıyoruz. 4 arkadaşım çalışıyor. Bu 4 arkadaşa 2 aydır maaş ödeyemez durumdayım. Bu ülkede 43 yıldır vergi ödüyorum. 43 yıldır vergi ödediğim devletim bana ne yazık ki 43 saat bakabilecek bir durumda olmadığını hissettirdi.

3 dükkanımın toplam kirası 23 bin lira. Bu komedinin bir parçası olmak istemedim. Ne yazık ki benim devletim kendisine vergi verenlere değil vergilerini sildiklerine destek oldu.

Benim devletim Irak'a 5 milyar dolar yardım yapabildi. 156 ülkeye yardım gönderdim diye televizyonlara çıkıp cumhurbaşkanımız söyleyebildi. 4 milyon Suriyeliye bakabildi. Ne yazık ki kendisine vergi ödeyen esnafına bakamadı.

Bu nedenle mevcut dükkanımı da en kısa sürede kapatıp esnaflık hayatıma son vereceğim. Bu devleti yönetenler bu durumlardan utansın. Yazıklar olsun bizi bu duruma düşürenlere.

Etiketler
Vergi