Prof. Dr. Kayıhan Pala'dan '65 yaş' tepkisi: Hiçbir ülkede uygulanan yöntem değil

TTB Covid-19 İzleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, 65 yaş üstü vatandaşlar için uygulanan dışarı çıkma yasağının dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığına dikkat çekerek Türkiye'deki yasağa tepki gösterdi.

Prof. Dr. Kayıhan Pala'dan '65 yaş' tepkisi: Hiçbir ülkede uygulanan yöntem değil

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Covid-19 İzleme Kurulu Üyesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, sosyal medya hesabından dikkati çeken açıklamalar yaptı.

Birgün'den Oktay Evsen'in haberine göre; Koronavirüs kaynaklı ölümlere dikkati çeken Prof. Dr. Pala, “Bir yandan aşılamayı konuşalım ama halen her gün 150 kadar yurttaşımızı Covid-19 nedeniyle yitiriyoruz. Kısıtlamalardan sonra doğrulanmış olgu sayısı 30 binden 6 bine, ölüm sayısı ise 200'lü sayılardan 150'ye düşmüş görünüyor. Ancak halen özellikle ölüm sayısı çok yüksek” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR ÜLKEDE UYGULANMIYOR

“65 yaş üstü yurttaşlarımızın ve çocukların günde yalnızca üç saat dışarı çıkabilmeleri de dünyanın hiçbir ülkesinde uygulanan bir yöntem değil. Yararı ortaya konulabilmiş de değil” diyen Pala’nın açıklamasında şu ifadeler de yer aldı: “Ölümleri azaltmak için en başta merkezi hükümet olmak üzere yerel yönetimler, kamu ve özel sektörün katılımlarıyla ‘sosyal ve ekonomik koşulları oluşturulmuş’ 14 günlük (olanaklıysa 28 günlük) bir tam kapanma ile yükü dayanışma içerisinde tüm toplum olarak yüklenmeliyiz.”

Prof. Dr. Kayıhan Pala'dan '65 yaş' tepkisi: Hiçbir ülkede uygulanan yöntem değil - Resim : 1

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Türkiye