2 yıl önceki saldırının görüntüleri ortaya çıktı!

Eğitim İş Sendikası’nın geçmiş dönem Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, 2019 yılında okullarda Ülkü Ocakları’nın amblemi olan kitaplarının dağıtılmasına tepki gösterdikten sonra saldırıya maruz kalmıştı.

Yıldırım ilçesindeki Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu’ndaki öğrencilere 2019 Ekim ayında Ülkü Ocakları’nın yayımladığı “Çocuklar İçin Dede Korkut” adlı kitabı dağıtılmıştı.

Konuyla ilgili soruşturma başlatan Milli Eğitim Bakanlığı, okul yönetimi hakkında işlem yapılmasına gerek olmadığını açıkladı.

Sendika Başkanı Özkan Rona, siyasi partilerin bu tür uzantılarının okullarda öğrencilere yönelik siyasi çalışma yapmasını doğru bulmadığını ifade etmişti. Konu haber olduktan iki gün sonra da sendikanın otoparkından çıkarken yolunu kesen üç kişinin tekmeli saldırısına uğramıştı. Rona, saldırının ardından emniyete 3 kişi hakkında şikayette bulundu, saldıranların kimliği belirlendi, kamera kayıtları ortaya çıkarıldı.

Son günlerde buna benzer saldırıların arttığı Türkiye’de amacın toplumun ilerici, muhalif, demokrat kesimlerine gözdağı vermek olduğuna değinen Özkan Rona, “Öyle anlaşılıyor ki Türkiye’nin bir döneminin karanlık güçleri, toplumsal muhalefeti sindirmek için aynı yöntemleri kullanmaya başlamış, 20 yüzyılın bu barbar yöntemini 21. yüzyıla da taşımıştır. Bir dönem Amerikan emperyalizmine karşı mücadele edenlerin karşısına dikilen, 6.filoyu kıble edinen bu anlayış, şimdi de demokrasiye sırtını dönmüş, Türkiye’nin ilerici tüm kesimlerini hedef almaya başlamıştır. Demokrasiyi, düşünce özgürlüğünü özümseyen tüm kesimlerin bu faşist saldırılara karşı ortak bir duyarlılık sergilemesini gerekli görüyoruz” demişti.

Etiketler
Bursa Okul Saldırı Sendika