Aşıyı reddedenlere 'vatan haini' diyen profesörden ikinci skandal: Aşı olmayanlar aşısız köpek gibi...

Virüs aşısı ile ilgili yaptığı yorumlarla dikkat çeken Prof. Dr. Bingür Sönmez'in son konuşması olay oldu.

Aşıyı reddedenlere 'vatan haini' diyen profesörden ikinci skandal: Aşı olmayanlar aşısız köpek gibi...

Daha önce aşı olmayı reddedenlere 'vatan haini' diyen Prof. Bingür Sönmez,
bu kez aşı olmayanları, aşısız köpeğe benzetip aşı olmayanlara yaşama şansı verilmeyecek dedi. Alev Alatlı'nın 'Murakabe Günleri' adlı programına konuk olan Prof. Dr. Bingür Sönmez aşı olmayanları köpeğe benzetti.

Büyük tepki gören açıklama sonrası Twitter'de #bingursonmeztutuklansin etiketiyle kampanya başlatıldı. Sosyal medya kullanıcıları Prof. Sönmez'in hakaret, kin ve nefret suçları işlemekten tutuklanmasını istedi.

"Ben aşı olmak istemiyorum deme hakkın yok"

Sönmez; "Ben aşı olmak istemiyorum deme hakkı yok kimsenin. Herkes aşı olmak zorunda. Değil İstanbul, değil Türkiye, bütün dünyanın %70-%80 oranında aşı olmazsa önümüzdeki 4-5 yıl korona pandemisi ile beraberiz. Virüs her yıl mutasyona uğrayacak. Her yıl aşı olacağız" dedi.

"İnsana köpeğe sorulur gibi aşınız var mı diye sorulacak"

Skandal sözlerine devam eden Sönmez; "Aşı olmayanlar nolacak? Hani köpeklere aşınız var mı diye söylüyordu şimdi artık insanlara sorulacak. Pasaport alamayacaklar, uçağa binemeyecekler, toplu taşımaya giremeyecekler. Aşı olmayanlara yaşama şansı verilmeyecek".

Daha önce vatan haini demişti.

Kalp ve damar cerrahı Prof. Sönmez, daha önce katıldığı Fox Tv'de; "Ben aşı yaptırmam diyenler birer vatan hainidir. Onlara kız bile vermeyeceğiz. İnsan vücudunun dokunulmazlığı nedeniyle mecbur etme şansımız yok ama kurallar koyacağız, devlet dairelerine bile giremeyecekler, otobüse binemeyecekler. Başka çaremiz yok" dedi.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Köpek