Emniyet'ten Boğaziçi'ndeki 'çıplak arama' iddialarına savunma: 'Bu kadar kısa sürede mümkün değil'

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Boğaziçi Üniversitesi eylemleri sırasında gözaltına alınanlara çıplak arama dayatıldığı iddialarına ilişkin, "Bu kadar kısa süre içerisinde kıyafet çıkarılması ve tekrar giyilmesi kesinlikle mümkün değildir" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi rektör eylemleri sırasında gözaltına alınanlara çıplak arama dayatıldığı iddialarına ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Görüntülerden de anlaşılacağı üzere bütün şahıslarda olduğu gibi iddialarda bulunan şahısların da üst aramaları çok kısa sürelerde tamamlanmıştır. Bu kadar kısa süre içerisinde kıyafet çıkarılması ve tekrar giyilmesi kesinlikle mümkün değildir" denildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Boğaziçi Üniversitesi rektör eylemleri sırasında gözaltına alınanlara çıplak arama dayatıldığı iddialarına ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"E.G, Y.Ö, Z.A.Ç, Ö.Ö, H.R.S. isimli şahıslar tarafından basın ve sosyal medya yoluyla 'çıplak arama ve kötü muameleye maruz kalındığı' iddialarında bulunulmuştur. Görüntülerden de anlaşılacağı üzere bütün şahıslarda olduğu gibi iddialarda bulunan şahısların da üst aramaları çok kısa sürelerde tamamlanmıştır. Bu kadar kısa süre içerisinde kıyafet çıkarılması ve tekrar giyilmesi kesinlikle mümkün değildir."

İşlemlerin Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliği 8. Maddesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü Nezarethane Talimatnamesi’nin 9. Maddesinde belirtilen hususlara uygun şekilde gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, söz konusu iddialarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri eylemlerin ardından gözaltına alınan arkadaşlarına çıplak arama ve kötü muamelede bulunulduğunu açıklamıştı.

Öğrenciler İHD'de yaptıkları basın açıklamasında şunları söylemişti: "Gözaltına alınan arkadaşlarımız, polisler tarafından emniyet binasında çıplak aramaya maruz kalmışlardır. Çıplak aramaya direnen arkadaşlarımız polisler tarafından yere yatırılarak kıyafetleri zorla çıkarılmıştır. Arkadaşlarımız polisler tarafından tecavüzle tehdit edilmiştir."

(ANKA)

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi protestoları Boğaziçi Üniversitesi Gözaltı Üniversite