Boğaziçi'nde akademisyenlerden Melih Bulu protestosu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atadığı Melih Bulu için tepkiler sürüyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atadığı Melih Bulu için tepkiler sürüyor.

Boğaziçi öğrencileri dün bir protesto eylemi düzenlemişti. Bugün de Erdoğan'ın atadığı ve eski AKP'li milletvekili aday adayı olan Melih Bulu'yu akademisyenler protesto etti.

Boğaziçi'nde akademisyenler, saat 12.00'de üniversite kampüsünde yapılan devir-teslim törenine cübbeleriyle katılıp, arkalarını dönerek töreni protesto etti.

Boğaziçi'nde akademisyenlerden Melih Bulu protestosu - Resim : 1

Akademisyenler daha sonra bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin açıklaması şöyle:

NE OLMUŞTU?

Melih Bulu'nun Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından öğrenciler, dün öğleden sonra okul önünde kitlesel bir protesto düzenlemişti. Polis ise öğrencilerin okula girişine, kapıya kelepçe takarak engel olmak istemişti. Eylem sırasında gözaltına alınan öğrenciler, akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı.

Melih Bulu, 12 Eylül döneminden sonra üniversiteye kurum dışından atanan ilk rektör oldu.

EV BASKINIYLA GÖZALTI

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, Eski AKP Milletvekili Adayı Melih Bulu'nun okullarına rektör atanmasını protesto etmesiyle ilişkili olarak 17 kişi ev baskınlarıyla gözaltına alınmıştı. Eyleme katılan 11 kişinin de arandığı öğrenilmişti. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise gözaltına alınanların 15'inin 'öğrenci olmadığını' ileri sürmüştü. Çataklı ayrıca, eylem sırasında polislere yönelik olarak atılan sloganları da 'hadsiz' şeklinde nitelendirmişti.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi protestoları Akademisyen Boğaziçi Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan