Osman Kavala hakim karşısında: 'Yıllarca tutuklu kalmam sıradan bir hak ihlali değildir'

Osman Kavala savunmasında "Umarım bu iddianame yurttaşlarımızın yıllarca temelsiz iddialarla yargılanmasının ve tutuklanmasının son örneği olur." ifadelerini kullandı.

Osman Kavala hakim karşısında: 'Yıllarca tutuklu kalmam sıradan bir hak ihlali değildir'

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı, iş insanı Osman Kavala daha önce tahliyesine karar verilen 15 Temmuz dosyasından bugün ilk kez hâkim karşısına çıkıyor.

Gezi davasında beraat edip, tahliye edildiği gün, daha önce tahliyesine karar verilen 15 Temmuz dosyasından tutuklanan iş insanı Osman Kavala'nın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün saat 13:30'da Çağlayan Adliyesi'nde başladı.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde firari sanık CIA Eski Danışmanı Henri Barkey ile birlikte yargılanacak olan Osman Kavala'nın "Cebir veya şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Devletin güvenliğini ve iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 20'şer yıl hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

Tutuklu sanık Osman Kavala bugün görülen duruşmada savunmasını yaptı.

Kavala savunmasında şunları kaydetti:

"Hayatım boyunca askeri darbelere karşı çıktım. Askerin siyasete karışmasını eleştirdim. Hayata bakışım darbeleri desteklemeye izin vermez. Gülenci örgütle irtibatım olmadı.

İddialar olgusal gerçeklerden kopuktur. Dünya görüşüm, etik değerlerimle taban tabana zıttır. Somut delillerin yokluğunda iddialar birbirinin gerekçesi haline getirilmiş. Henri Barkey ile süreklilik arz eden bir irtibatım olmadı. 2016’da bir restoranda tesadüfen karşılaşmamızın dışında herhangi bir irtibatım olmadı.

İddialar olgusal gerçeklerden kopuktur. Dünya görüşüm, etik değerlerimle taban tabana zıttır.

Somut delillerin yokluğunda iddialar birbirinin gerekçesi haline getirilmiş. Hanry barkey ile süreklilik arz eden bir irtibatım olmadı. 2016’da bir restoranda tesadüfen karşılaşmamızın dışında herhangi bir irtibatım olmadı.

Gerçeklikten kopuk, bu kadar tuhaf suçlamalarla AİHM'in yerel mahkemenin kararlarına rağmen yıllarca tutuklu kalmam sıradan bir hak ihlali değildir.

Umarım bu iddianame yurttaşlarımızın yıllarca temelsiz iddialarla yargılanmasının ve tutuklanmasının son örneği olur."

Etiketler
Gezi davası Osman Kavala