Tarikat yurtları koronavirüs dinlemedi, eğitim sürüyor

Süleymancılar’a ait bir yurtta salgın koşullarında bile eğitimin sürdürüldüğü iddia edildi.

Tarikat yurtları koronavirüs dinlemedi, eğitim sürüyor

Süleymancılar’a ait bir yurtta salgın koşullarında bile eğitimin sürdürüldüğü iddia edildi. Cemaat yetkililerinin yurt sorumlusuna gönderdiği bir mesajda, “Denetim olursa öğrencileri depoda saklayın. Belirti gösteren talebe, velisi tarafından hastaneye götürülsün” ifadeleri yer aldı.

İstanbul’da bulunan Zümrütevler Kuran Kursu’nda üç çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiası ile gündeme gelen cemaat yurtlarından bazılarında pandemi yasaklarına karşın eğitimin sürdüğü iddia edildi. Süleymancılar’a ait olduğu belirtilen bir yurdun, pandemi kısıtlamalarını yok sayarak gizli gizli öğrenci aldığı, denetim sırasında ise öğrencilerin depoya saklandığı öne sürüldü.

Süleymancılara ait bir yurtta kaldığını belirten öğrencinin sosyal medyadan paylaştığı fotoğraf ile gündeme gelen skandal iddia, “Bu kadarı da olmaz” dedirtti. Öğrenci, yasak olmasına karşın cemaatin yurda gizli gizli öğrenci aldığını ileri sürdü.

Covid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında hayata geçirilen kısıtlamalara uyulup uyulmadığını kontrol eden müfettişlerin yurda geldiği, yurt görevlilerin ise öğrencileri depoya göndererek müfettişlere, “Burada öğrenci yok” dediği de iddialar arasında yer aldı. Yurda alınan bazı öğrencilerin yetkililere ihbarda bulunduğu ancak herhangi bir sonuç alamadığı belirtildi.

IŞIKLARI KAPALI TUTUN

Öğrenci, cemaat sorumluların yurt yetkililerine gönderdiğini iddia ettiği bir yazıyı da paylaştı. “Muhterem hocam” şeklinde başlayan yazıda, “Öğrenciler ön kapıdan değil, arka kapıdan alınsın” denildi. Onlarca maddeden oluşan ve yurt sorumlusuna, “Covid-19 önlemleri” hatırlatılan yazıda, şu talimatlar yer aldı:

►Dış kapının mutlak suretle kapatılıp kilitli tutulması,

►Yurtta öğrencinin olduğu hususunun ihvan, ahavat dahil kimseyle paylaşılmaması,

►Resmi erkandan gelindiğinde yurtların şimdilik yeni kayıt almadığının söylenmesi,

►Kursta bulunan perde ve güneşliklerin sürekli kapalı tutulması, oda ışıklarının açılmaması,

►Ateşi yükselen ve belirti gösteren talebemizin velisi tarafından hastaneye götürülmesi ve kursta kaldığının kesinlikle söylenmemesi…

Etiketler
Salgın Tarikat