Koronavirüslü hamile hastayı reddeden Fahrettin Koca'nın hastanesi Medipol'den 'Bakanlık algoritması' bahanesi!

Medipol, 9 aylık hamile olan 32 yaşındaki Dönüş Kılınç'ın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, "Kapıdan çevrilme' söz konusu dahi olamaz" dedi. Ancak Medipol'un açıklamasının devamında, "Sağlık Bakanlığı algoritmaları gereği" hastaneye yönlendirildi dedi.

Koronavirüslü hamile hastayı reddeden Fahrettin Koca'nın hastanesi Medipol'den 'Bakanlık algoritması' bahanesi!

Medipol Sağlık Grubu, Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in "Özel hastane 'Kovidli hamile bakmıyoruz' dedi anne öldü" haberi ile ilgili açıklama yaptı. Medipol açıklamasında, "Kapıdan çevrilme' söz konusu dahi olamaz" dese de "Sağlık Bakanlığı algoritmaları gereği" hastanın başka hastaneye yönlendirildiğini savundu.

Duvar'ın haberine göre; İstanbul'da yaşayan 9 aylık hamile olan 32 yaşındaki Dönüş Kılınç, korona virüsüne yakalandı. Sancıları artınca eşini 9 ay boyunca kontrol için gittiği Pendik Medipol Hastanesi'ne götüren Ramazan Kılınç hastaneden, "Pandemi hastanesi değiliz. Eşinizi kabul edemeyiz.

Pandemi hastanesine götürün" yanıtını aldı. Kılınç ailesi iki hastane daha gezdi ancak 'prosedür' gerekçesiyle geri çevrildi. Eşi evde fenalaşan Kılınç bu kez başka bir özel hastanenin yolunu tuttu. Dönüş Kılınç, burada hemen ameliyata alındı ancak kurtarılamadı.

'KAPIDAN İÇERİ ALMADILAR'

Ramazan Kılınç, Hacı Bişkin'e yaptığı açıklamada, “Eşimin korona virüsüne yakalandığını söylediğimde bizi kapıdan içeri bile almadılar. Ben de hastane müdürünü aradım. Bana, 'İçerdeki hastaları korumak için Kovid'li hastaları kabul etmiyoruz. Biz pandemi hastanesi değiliz. Yönetim bu yönde karar aldı' dedi" ifadeleri ile karşılaştıklarını belirtti.

Marmara Eğitim Araştırma Hastanesi'nin de 'Kovid'li hamile kadınlara tedavi yapamıyoruz" diyerek kendilerini eve gönderdiklerini anlatan Kılıç, eşini başka bir özel hastaneye götürdü. Ameliyata alınan Dönüş Kılınç burada vefat ederken çocuğu kurtarılabildi.

'HASTA BİLGİLENDİRİLİP YÖNLENDİRİLDİ'

Medipol Sağlık Grubu, korona virüsü pozitif olduğu için hastayı kabul etmedikleri yönündeki haberi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada "Sağlık grubu bünyemizde bulunan hastanelerimizde, hiçbir hastanın 'kapıdan çevrilmesi' söz konusu dahi olamaz" denildi.

Açıklamada hastanın kabul edildiğine yönelik bir ifade ise yer almazken, "Sağlık Bakanlığı algoritmaları kapsamında bilgilendirilmiş ve yönlendirilmiştir" denildi. Açıklamada “Haberlere konu olan hasta, hamilelik sürecinde Hastanemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinin takipli hastası olup, 29.10.2020 tarihinde yapılan PCR testinin pozitif çıkması üzerine ve henüz doğum ile ilgili miadı dolmadığı için, o tarihteki uygulamalar ve Sağlık Bakanlığı algoritmaları kapsamında bilgilendirilmiş ve yönlendirilmiştir.

Hastanın belirtilen tarihten sonra kurumumuza bizzat herhangi bir başvurusu olmamıştır. Bu kapsamda da “kapıdan içeri alınmaması” şeklinde bir olay da asla yaşanmamıştır. Sağlık grubu bünyemizde bulunan hastanelerimizde, hiçbir hastanın 'kapıdan çevrilmesi' söz konusu dahi olamaz. Yayımlanan bu haber, gerek kurumumuz ve gerekse sağlık çalışanlarımızda büyük üzüntü ve hayal kırıklığına yol açtı" ifadeleri yer aldı.

GERGERLİOĞLU: SORUŞTURMA AÇILDI MI?

Öte yandan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu yaşananları Meclis gündemine taşımış ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, Medipol Hastanesi için soruşturma açılıp açılmadığını sormuştu.

Etiketler
Bakanlık Fahrettin Koca Hastane Sağlık Bakanlığı