Berkin Elvan davasının 5'inci duruşması: Adalet istiyoruz

Berkin Elvan davasının 5'inci duruşması bugün görülüyor.

Berkin Elvan davasının 5'inci duruşması: Adalet istiyoruz

Çağlayan Adliyesi'nde duruşması öncesi Berkin Elvan ailesi adına yapılan basın açıklamasında, davanın yalnızlaştırılmaya çalışıldığı belirtilerek "Başta Berkin Elvan olmak üzere Gezi'de yitirdiğimiz bütün canlarımız için adalet istiyoruz" denildi.

İstanbul Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın davasının 5. duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'nde görülecek. Duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya Berkin Elvan ailesinin yanısıra CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, Halkın TKP'si MK Üyesi Deniz Gülşen ve Av. Efkan Bolaç da katıldı.

"BERKİN ELVAN DAVASI YALNIZLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Berkin Elvan'ın ablası Gamze Elvan'ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

16 Haziran 2013’te Okmeydanı’nda sabah saatlerinde ekmek almaya yolladığımız oğlumuz Berkin, polis tarafından başından gaz fişeğiyle vuruldu ve 269 gün komada yaşam mücadelesi verdi. Milyonlar olup uğurladığımız; bir halkın toprağına ve yüreğine değil, azmine ve umuduna emanet ettiğimiz Berkinimizin bugün beşinci duruşması.

İlk duruşma, evladımızı kaybettikten üç yıl sonra görüldü. Bu; davamızın sürüncemeye uğratılmasıdır. Milyonlarca insanın uğurladığı Berkin Elvan’ın davası yalnızlaştırılmaya çalışılıyor. Muktedirler geçmişten beri bu yöntemi kullanarak halkı yıldırma politikasını izliyorlar. Bizler, muktedirlerin uyguladığı politikalara rağmen davalarımızı, çocuklarımızı unutturmamak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

"ADALET İSTİYORUZ"

Başta oğlumuz Berkin Elvan olmak üzere; Gezi’de yitirdiğimiz tüm evlatlarımız için, devlet tarafından katledilen bütün evlatlarımız için adalet istiyoruz. Bizler, evlatlarımızın faillerinin yargı önünde adil bir şekilde hesap vermesini istiyoruz. Bizler, hem tetiği çeken elin hem de emri verenin hesap vermesi gerektiğini unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da, sadece adalete beklediklerini söyledi.

Etiketler
Berkin Elvan