PTT emekçileri: Çalışma koşulları bizi öldürüyor

Ankara Haber-Sen 2 No'lu şubesinin, Samsun'da PTT işçisi Rafet Varan'ın Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Koronavirüs değil, alınmayan önlemler ve sürece uygun olmayan çalışma koşulları bizleri öldürüyor” denildi.

PTT emekçileri: Çalışma koşulları bizi öldürüyor

Samsun’da PTT emekçisi Rafet Varan’ın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından Ankara’da PTT emekçileri, Posta Dağıtım Merkezi önünde eylem yaptı.

Basın, Yayın, İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) 2 No’lu Şubesi’nin düzenlediği eylemde, “Koronavirüsün değil, alınmayan önlemlerin ve salgın sürecine uygun olmayan çalışma koşullarının bizleri öldüreceği gerçeği ile biz yüzleştik” denildi.

Haber-Sen 2 No’lu Şubesi, Ankara’da PTT Posta Dağıtım Merkezi önünde eylem yaparak, PTT emekçilerinin koronavirüse karşı önlem alınmadan çalıştırıldığını açıklayarak, yönetime çağrıda bulundu.

Açıklamayı okuyan Haber-Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Yaşar Polat, Samsun’da PTT emekçisi Rafet Varan’ın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurarak, “Koronavirüsün değil, alınmayan önlemlerin ve salgın sürecine uygun olmayan çalışma koşullarının bizleri öldüreceği gerçeği ile biz yüzleştik” dedi.

Polat, PTT’nin şirketleştikten sonra kâr hırsıyla yönetilmeye başladığını belirterek, “Artık PTT yönetimi de bununla yüzleşmeli. Yeni acıların yaşanmaması için PTT yöneticilerinin ve siyasi iktidarın üzerine düşeni yapması gerekiyor. Biz emekçiler, yöneticilere daha fazla uyarıda bulunmak, görevlerini eksiksiz yapmaları için daha da fazla mücadele etmek zorundayız” diye konuştu.

ANKA'da yer alan habere göre PTT’de personel eksiği olmasına rağmen yeni alım yapılmadığını vurgulayan Polat, mevcut personelin de güvencesiz olarak, farklı sıfatlarla çalıştırıldığını kaydederek, geciken postalarla ilgili şunları aktardı:

PTT EMEKÇİSİ ARTIK YORULDU

“Personel eksikliği nedeniyle, ülkenin birçok yerinde salgından dolayı karantinada olan PTT emekçileri olduğundan, birçok kargo/posta gönderileri zamanında dağıtılamamakta ya da alıcılarına çok geç ulaştırılabilmektedir. Hizmetlerin aksamasının sorumlusu olanlar; cefakâr, özveriyle çalışan, salgında hayatlarını ve çevrelerini de riske eden PTT emekçileri değil, yıllardır kuruma personel alımını gerçekleştirmeyen yöneticilerdir.

Kişisel koruyucu ekipmana ulaşamasa da kronik hastalığı olsa da ailesi karantina altındayken çalışmak zorunda kalsa da iş yoğunluğu altında ezilse de koronavirüse rağmen işlerini aksatmadan çalışmaya devam eden PTT emekçisi artık yoruldu. “

Etiketler
Samsun Ankara PTT