Koruma çemberi genişletildi: Ekrem İmamoğlu'na suikast alarmı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast yapılacağı ortaya çıktı. İlk önce Oda TV'nin yayınladığı haber, daha sonra Halk TV Haber Koordinatörü Bengü Şap tarafından canlı yayında dile getirildi.

Halk TV'de her Salı ekranlara gelen "Şimdiki Zaman Siyaset"te çok çarpıcı bir idda ortaya atıldı. Halk TV Haber Koordinatörü Bengü Şap, canlı yayında Ekrem İmamoğlu'na suikast alarmı verildiğini ve İmamoğlu'nun koruma çemberinin genişletildiğini ifade etti.

İlk olarak Oda TV'de gündeme getirilen iddia, akşam saatlerinde Bengü Şap tarafından da doğrulandı. Oda TV'de yayınlanan haber "İmamoğlu’na suikat girişiminde bulunmak için görevlendirilen IŞİD militanları son anda yakalandı." dendi ancak Bengü Şap'ın söylediğine göre militanlar henüz yakalanmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından olayı doğrulayan Bengü Şap, İmamoğlu'nun koruma çemberinin genişletildiğini ve korumaların teyakkuzda olduğunu ifade etti.

Bengü Şap, olayı henüz İçişleri Bakanlığı'na doğrulatamadığını ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklarına doğrulattığını ifade etti.

Yayında bakanlık yetkilileri ile görüşen İsmail Saymaz, yetkililerin eline 15 gün önce bir istihbari not ulaştığını doğruladı. Doğrudan bir suikast olgusu olmadığını belirten bakanlık yetkilileri, sadece Ekrem İmamoğlu'nun isminin geçmediğini ve farklı isimlerin de istihbari notta yer aldığını İsmail Saymaz'a açıkladı.

BARIŞ TERKOĞLU YAYINDA AÇIKLADI

Barış Terkoğlu'nun OdaTV'de yer alan özel haberle ilgili açıklaması şöyle:

"Bir süre önce Ekrem İmamoğlu'nun korumaları, daha yüksek güvenlik için uyarılıyorlar. Bunun nedeni de güvenlik birimlerine IŞİD'in İmamoğlu'na yönelik bir suikast planladığı istihbaratı ulaşıyor. Bu bilginin varsayım olmadığı, gerçekten de hazırlanan insanlar olduğu açığa çıkarılıyor. Böylelikle suikast önleniyor."

Gürkan Hacır'ın suikastçiler yakalanıyor mu sorusuna yanıt veren Terkoğlu; "Bununla ilgili bilgileri güvenlik güçleri yanıtlar ancak bize ulaşan bilgiler, suikastçıların tespit edildiği ve engellendiği yönünde" dedi.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu'na suikast iddiası Halk TV Ekrem İmamoğlu Suikast