Pedofilin ismini verdiği için eleştirilen Fatih Altaylı'dan sert çıkış: Bal gibi veririm

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, önceki gün yayımlanan yazısında bir çocuk doktorunun adını kullanarak Instagram sayfası açan ve çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunan bir kişinin adını vermişti. Altaylı, gelen eleştirilere sert yanıt verdi.

Pedofilin ismini verdiği için eleştirilen Fatih Altaylı'dan sert çıkış: Bal gibi veririm

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Zeynep Kamil Hastanesi Çocuk Cerrahisi ve Ürolojisi Şefi Prof. Dr. Ayşenur Celayir adını kullanarak açılan sahte bir Instagram sayfasından çocukların çıplak fotoğraflarını isteyen kişinin ismini açıklamıştı.

Kişinin Cihan Kaleci olduğunu söyleyen Altaylı, ismin açıklanmasına karşın gelen eleştiriler üzerine sert tepki gösterdi.

"Çocuk istismarı için sağlığı da, dini imanı da kullanmaktan çekinmeyen bir pislik için 'Adını veremezsiniz' falan demeyin" diyen Altaylı, "Bal gibi veririm" dedi.

Altaylı, yazısında şunları kaydetti:

Birkaç gün önce saygın bir çocuk doktorunun adını kullanarak açtığı instagram sayfası ile çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunan ve tahminen bir pedofili çetesinin üyesi olan Cihan Kaleci adındaki bir sapık yakalandı.

İlginçtir ota boka anlamsız tepki gösteren “Halkımız” bu rezalet karşısında pek ses çıkarmadı.

Ben ise bu sapığın adının gizli kalmasına razı olamadım.

Daha önce benzer bir suçtan mahkum olan ve serbest kalan bu rezilin kim olduğunun bilinmesinin toplum yararına olduğuna inandığım için adını verdim: CİHAN KALECİ.

Çocuk istismarına tepki göstermeyen bazıları “Sanık adı veremezsin” gibisinden itirazlar yönelttiler.

Söz konusu suçun nevi ve sanığın geçmişi göz önünde bulundurulduğu zaman benim böyle bir görevim var.

Adını veririm.

Çünkü toplum yararına, çünkü çocukların yararına.

Çünkü “Zihinsel engelli” olduğu iddia edilen bu Cihan Kaleci’nin vukuatları çok.

Mesela internette bir model ajansı sayfası oluşturmuş.

Sayfada şöyle bir ilan göze çarpıyor:

“Merhaba herkese, iyi günler. Ben çocuklarla ilgili bir instagram hesabı açmak istiyorum. Sayfanın içeriği çocukların Cuma mesajları olacak. Yalnız Cuma mesajları söylemesi için çocuklar aramaktayız. Yardımcı olmak isteyenler benimle iletişime geçsinler. Yüz yüze de konuşabiliriz. Telefon numaram...”

Çocuk istismarı için sağlığı da, dini imanı da kullanmaktan çekinmeyen bir pislik için “Adını veremezsiniz” falan demeyin.

Bal gibi veririm.

NOT: Yıllar önce Anadolu’da bir ilçede bir kız çocuğuna ilçenin ileri gelenleri, tanınmış esnafları, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu kalabalık bir grup cinsel istismarda bulunmuş ve yargılanmışlardı. O zaman da medya bu isimleri gizleme yoluna gitmişken ben tüm bu isimleri açıklamıştım.

Etiketler
Instagram Fatih Altaylı Habertürk