Koronavirüse yakalanan sağlık çalışanından savunma istediler: Hastaneden kapma ihtimaliniz yok!

soL TV'deki İşçiden programında konuşan ve bir üniversite hastanesinde çalışan sağlık emekçisi, salgına yakalanan sağlık emekçilerinden savunma istendiğini açıkladı.

Koronavirüse yakalanan sağlık çalışanından savunma istediler: Hastaneden kapma ihtimaliniz yok!

Koronavirüs pandemisiyle mücadele etkin rol oynayan sağlık emekçilerine yönelik skandal uygulamalar gündeme gelmeye devam ediyor.

Son olarak, soL TV'deki İşçiden programında konuşan ve bir üniversite hastanesinde çalışan sağlık emekçisi, salgına yakalanan sağlık emekçilerinden savunma istendiğini açıkladı.

Programa katılan sağlık emekçisi, yaşadıklarını, ''O kadar çok pozitif çıkan arkadaşımız oldu ki, başka şeyler de yaşamaya başladık. Pozitif çıkan arkadaşlarımız savunma vermek zorunda kaldı. Hastanede kaptığımız hastalık iş kazası olarak görülmüyor, bu başlı başına komedi. Bir de Covid olan arkadaşlarımızdan savunma istediler, "O Covid'i nereden kaptınız, hastaneden kapma ihtimaliniz yok" diyerek. Bununla ilgili bize belgeler gönderdiler.

"Siz 16 saat nöbet tutuyorsunuz, dışarı çıkıyorsunuz, dışardan kaptınız ya da evden getirdiniz" diye. Savunmalarımızı değerlendirdiler. Üç dört kişi dışarıda görüldüyseniz bulaş riskini çoğalttınız, sigara mı içiyorsunuz, buna zaten açıksınız diyerek'' sözleri ile anlattı.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Hastane İşçi Salgın