Fatih Altaylı: Bakan Koca’nın haklı olduğu nokta şu...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, özel hastanelerde yapılan testlerin fiyatlarına getirilen sınırın üstünde ücret alınmasını köşesine taşıdı.

Fatih Altaylı: Bakan Koca’nın haklı olduğu nokta şu...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşe yazısında özel hastanelerde yapılan koronavirüs testleriyle ilgili yaşanan tartışmayı yazdı.

250 lira ile sınırlandırılan koronavirüs testlerinin özel hastanelerde daha yüksek ücretle yapılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada söz konusu olayı yalanlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca için "Bakan Koca’nın haklı olduğu nokta şu" diyen Altaylı, "Eğer belirtili olarak başvuru yapıyorsanız fiyatlar düşüyor" diye yazdı.

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Dün de yazdığım gibi, özel hastanelerde COVİD 19 PCR testleri Bakan Koca’nın söylediği fiyat olan 250 TL’nin üzerinde fiyatlara yapılıyor.

Yerine hastanesine göre bu fiyatlar değişiyor.

Hatta Bakan Koca'nın sahibi olduğu hastanelerde dahi semtine göre farklı fiyat alınıyor. Medipol Hastanelerinde bile 150 TL ile 350 TL arasında fiyatlar var.

Özellikle yurt dışına gidecek olanlar, gidecekleri ülke test isteği için mecburen özel hastanelere gidiyorlar ve pahalı test yaptırıyorlar.

Çünkü belirtisiz olarak gidenlere devlet hastaneleri test yapmıyor. (Sosyal medyadaki ahmak ve cahil güruh dün bana özelde değil devlette yaptırsaydın diye salladı.)

Özeller ise Bakan'ın zannettiğinden pahalı yapıyor.

Bakan Koca’nın haklı olduğu nokta şu, eğer belirtili olarak başvuru yapıyorsanız fiyatlar düşüyor.

Ancak kendi deneyimime dayanarak söylüyorum, test yapılan alanlarda ister özel olsun ister devlet büyük sorun var.

Belirtili ile belirtisiz, hasta ile sağlam aynı alanlarda toplanıyor ve bazen saatlerce birlikte bekliyor.

Tabii devlet hastanelerinde durum daha vahim, kalabalık çok daha büyük.

Bu test alanlarına sağlam olarak girip, hasta olarak çıkma riskiniz çok yüksek.

Burada test yaptırıp, sonucu bir gün sonra alacağı evine dönmek zorunda olan belirtili hastaların toplu taşıma kullanarak dönmeleri ise baş edilmesi zor bir sorun.

Türkiye gibi imkanları kısıtlı bir ülkenin bu sorunları yaşamasını garipsemiyorum, çünkü imkanları çok daha fazla bazı ülkelerde de aynı sorunlar yaşanıyor.

Benim tek kızdığım neden 2 haftalığına da olsa tam bir kapanmaya gidip, bu işi daha kısa sürede çözmek için adım atmadığımız.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Fatih Altaylı Habertürk Hastane